Quantcast
Jump to content

Smartshare audio track change problem


G.A.

Recommended Posts

How to change audio language?

I Was watching a film. (Mkv)

I stopped playback.

Tv said there is firmware update. I updated to firmware 04.30.09.

Later i wanted to continue the film, but the audio language changed to english. I can not switch It back to to original. The audio icon in the menu is inactive (like It was always).

Im playing the film through Dlna from my NAS.

Any ideas, how to Change language?

Link to comment
Share on other sites

I have the same issue. The local support told me unfortunately the DLNA client does not support switching audio streams. However, watching the same MKV from USB works fine, I can switch between audio streams.

 

Hopefully they'll solve this problem in the DLNA client because I don't want to remove additional audio streams from each and every MKV I have.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I have the same issue. The local support told me unfortunately the DLNA client does not support switching audio streams. However, watching the same MKV from USB works fine, I can switch between audio streams.

 

Hopefully they'll solve this problem in the DLNA client because I don't want to remove additional audio streams from each and every MKV I have.

Ok, no changing Tracks on DLNA, but I checked the MKV file with MKVMerge.

My wanted audio track was the first, it had the same language whitch is set default on TV, and it was the default audio Track in MKV.

So it seems WebOS picks audio track randomly. (or it always picks the English Track...)

I hope it will change soon.

Link to comment
Share on other sites

Ok, no changing Tracks on DLNA, but I checked the MKV file with MKVMerge.

My wanted audio track was the first, it had the same language whitch is set default on TV, and it was the default audio Track in MKV.

So it seems WebOS picks audio track randomly. (or it always picks the English Track...)

I hope it will change soon.

 

It's closer to random. Mostly it chooses English but there are cases when other streams come out as winners. FYI, I've created a shell script to easily create a copy of an MKV file with the video and one audio stream. It's on GitHub:

link hidden, please login to view

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Local languge came back as default with new firmware update for mkv in DLNA client. Howewer audio languges switch does not work.

So only one local audio track from mkv file is avalable to play.

 

I have updated to the latest firmware but the issue is still there. I have an MKV with multiple audio tracks and the playback starts with the english one not the local language (the language settings are set to define hungarian as the local language).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...

Hi! I started having this annoying issue on my 42" 42LA740S after an update, probably the same as you. Out of the box it was possibile to switch language and subtitles while streaming (I use Plex as media server on my PC). I'm trying to get an answer from the LG italian support, but I expect nothing  :unsure:

 

I think they removed this functionality from the DLNA player for some reason, and they are never putting it back  :huh: 

Maybe if we flood the support with emails.... :D

edit: I found this article explaining how to downgrade TV firmware 

link hidden, please login to view

 

I'm not new to this kind of thing, but I think is a little dangerous because there is no "recovery mode" or a way to flash the firmware directly from a pendrive USB, but you need to trick the TV to make it download a specific version of the software from your PC instead of LG official website.

Link to comment
Share on other sites

 

Actually, with the latest software update the whole issue has has been resolved for me. I'm able to select audio track and subtitles provided in the MKV files.  :)

 

Are you sure it works streaming from a DLNA server like Plex? I just received last update (04.27.05) but this ain't changed. What is your software version?

 

I attach a detailed screenshot of my sw version  :)

post-5215-0-88151800-1443873758_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Are you sure it works streaming from a DLNA server like Plex? I just received last update (04.27.05) but this ain't changed. What is your software version?

 

I attach a detailed screenshot of my sw version  :)

Yes, I'm using my NAS as the DLNA server. It used to be the case that I was unable to change audio tracks, although the TV could handle multiple audio tracks when I used the same file via USB instead of DLNA.

 

Please hav my software version as following:

link hidden, please login to view

 

This is an LG 42LB671V.

Link to comment
Share on other sites

Yes, I'm using my NAS as the DLNA server. It used to be the case that I was unable to change audio tracks, although the TV could handle multiple audio tracks when I used the same file via USB instead of DLNA.

 

Please hav my software version as following:

link hidden, please login to view

 

This is an LG 42LB671V.

oh, your software version is 5 ... I don't know if my TV will get it...I hope so!

 

Thank you!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

It's not immediately obvious but you CAN change the subtitles and audio track on Web OS 4.0.0.0. Here is how:

 

1) In Smartshare, choose a video and play it.

2) When Playing a video, click on the Additional Options icon. It's a left arrow Icon (<--) at the bottom right of the player.

3) Once you click the left arrow, it's clear. You can select the Subtitle option or Audio options. If the icons are disabled, it means it the video doesn't have addiitonal subtitles/audio.

 

That's it. I hope that helps.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Joseph W Lane
      My SM8600PUA  is connected to my Denon receiver via the optical cable and set to internal speaker + optical cable. However when I play an Apple TV program I see the Dolby vision and Dolby Atmos logo in the upper right of the screen initially but my receiver is  decoding audio and setting itself to stereo instead of Atmos. Is this a known issue and is an update to the app to support all the channels present in the stream? Or am I just not setting something. Atmos is enabled on the TV.
    • By Vlatkovski
      Hello,
       
      After updating on 05.60.15 i have popping sound on all three hdmi ports.  I tried several different HDMI cables but it reappears when connected to the receiver. When I watch netflix or internet the sound is fine. 
      Is there a problem with the update or something is wrong with the TV? I repeat before the update the sound was great.
    • By Richard Stewart
      After I complete developing lg tv app,  how other man  test  app?
    • By Timpa
      Hi!
      Please add a option to deavtivate scrolling wheel while using live playback.
      Flera gånger har jag råkat byta kanal när jag har kommit åt scrollhjulet när jag ska spola. Och då byter TVn kanal och allt är förlorat.
    • By TimtheToolMan
      We just purchased a new LG WebOS TV OLED 65" and running the setup through the app or the TV remote says it can't load the user agreement. This is blocking us from getting to streaming apps like Nexflix or any smart functions like Voice assistant.
      TV worked fine for a few days but voice assistant stopped working and after much effort LG tech said to  Reset to Initial Settings. Now we have mentioned no smart functions. TV is on ethernet and its browser functions on web fine. Tried running off neighbor's wifi with same results.
      Tried switching to different country, unplugging/hold power button for 20 seconds/wait one minute,  resetting TV multiple times, setting up remote again, ...
      Error message: Unable to Load User Agreements  A server error has occurred while downloading  the User Agreements. You must download and agree to the terms of the User Agreements to use this feature or application. Do you want to try to download them again… Unable to Load User Agreements  Sorry, but the User Agreements  can't be downloaded at this time…Please check your internet connection and try again later.    No change when trying over five days.
      Now there is no local company available to service TV. Maybe it's time to send it back and give LG TV a one star rating. I am willing to change motherboards but doubt if LG would go along with that.
      Anyone have any ideas.
       
  • Similar Tagged Content

×
×
  • Create New...