Quantcast
Jump to content
  • 0

HDMI/ARC completely dead after update to


conrad

Question

After my LGOLED55C7 updated to 04.70.85 I have l;ost all sound through ARC.

I have an Arcam AVR550 receiver which works for everything else and used to work perfectly (even with the latest Arcam update that provided Dolby Digital +).

Unfortunately after the TV updated to 04.70.85 I have lost all sound over ARC. The reciever switches to RC as normal when, for example, Netflix is started, It shows Dolby Digital + is being transmitted, but there is NO SOUND.

Any clues?

I have factory reset both the TV and the receiver :-(

Link to comment
Share on other sites

  • Answers 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Today i called with LG customer service

09006533543

from the netherlands so not sure if it works outside the netherlands

I told him wat my problem was, and i had to email him pictures of all the data stored onder about my tv

such as software etc

Here i use a teufel c11bs soundbar and works through 3.5 jack and works through Fiber

but not under hdmi what ever i try

He is coming back to me

we also checked that 04.70.85 is the latest software avalaible

Even on the website as ota now newer avalaible

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I can also confirm this issue with my LG 86SJ957V. I was using Denon AVR-X1400H and my ARC was working without any problem.

After the 04.70.85 firmware update, no sound whatsoever. When I select the ARC/Hdmi in the TV it doesn't even turn on the receiver.

Should I wait for the next firmware or should I buy a media player?

Link to comment
Share on other sites

  • 0
On 7/23/2018 at 7:00 PM, Ebrehe said:

......Should I wait for the next firmware or should I buy a media player?

I am waiting for software update, becasuse they now about the problem, and on special occaisons i turn on the soundbar manually and use the jack plug connection

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Vlatkovski
      Hello,
       
      After updating on 05.60.15 i have popping sound on all three hdmi ports.  I tried several different HDMI cables but it reappears when connected to the receiver. When I watch netflix or internet the sound is fine. 
      Is there a problem with the update or something is wrong with the TV? I repeat before the update the sound was great.
    • By TimtheToolMan
      We just purchased a new LG WebOS TV OLED 65" and running the setup through the app or the TV remote says it can't load the user agreement. This is blocking us from getting to streaming apps like Nexflix or any smart functions like Voice assistant.
      TV worked fine for a few days but voice assistant stopped working and after much effort LG tech said to  Reset to Initial Settings. Now we have mentioned no smart functions. TV is on ethernet and its browser functions on web fine. Tried running off neighbor's wifi with same results.
      Tried switching to different country, unplugging/hold power button for 20 seconds/wait one minute,  resetting TV multiple times, setting up remote again, ...
      Error message: Unable to Load User Agreements  A server error has occurred while downloading  the User Agreements. You must download and agree to the terms of the User Agreements to use this feature or application. Do you want to try to download them again… Unable to Load User Agreements  Sorry, but the User Agreements  can't be downloaded at this time…Please check your internet connection and try again later.    No change when trying over five days.
      Now there is no local company available to service TV. Maybe it's time to send it back and give LG TV a one star rating. I am willing to change motherboards but doubt if LG would go along with that.
      Anyone have any ideas.
       
    • By Gopinath Sekar
      Hello,
      I have a 2 year old OLED55C9PTA. The current WebOS is at 6.0 while mine is still at 4.9.5-7. 

      Are we getting the WebOS updates? Is there anyway that I can manually update it to the latest WebOS?
      Thanks!
    • By anishjp
      Hi LG
      When playing a Dolby Vision file encoded in MKV container format, the image is green/purple in colour. A quick googling says, this occurs due the default media player in WebOS not able to decode Dolby Vision MKV container files properly.
      When will this be fixed?
      Regards,
      Anish
    • By Paulct
      I just bought a lg b7 oled and have a problem. I dont subscribe to cable so I wont ever be using it on this tv. Every time I start the tv it loads the OS and the cable-less static comes on the screen and BLASTS through the speakers. The tiles for netflix, hulu, etc are at the bottom so I choose one of those. How do I stop the tv from defaulting to turning on the "tv" that clearly doesnt exist? Ive tried deleting the tile for live tv, and even moving it to the far right side but still every time I turn n the tv - static with the menu on the bottom. 
  • Similar Tagged Content


×
×
  • Create New...