Quantcast
Jump to content

USB Hard Disk Wiped After Update


Recommended Posts

OK after being misled by false advertising and disappointed to find my 2017 LG 'smart' TV only has one USB drive and that is incapable of recording to a USB flash stick like my six years old Toshiba could easily do I went ahead and purchased a 1 Tb USB 2.0 Hard Disk - as recommended by LG Support.

Well guess what, shortly after recording about a dozen movies and programs on this disk the TV WebOs wiped the disk forcing me to take it out and reformat it again on my PC. As usual with this LG rubbish I sighed and reinstalled the disk. For two weeks it worked fine then, yesterday, LG issued a WebOs 'update' and yup, you guessed it, this wiped my hard disk yet again. This time I ran disk check utilities and certified the drive and cable is fine, no errors found. So if anyone has any knowledge of why the TV keeps corrupting the drive I would appreciate it.

Link to comment
Share on other sites

Magdyfarag:

TV Model is:  LG 43UJ630V 43 inch 4K Ultra HD HDR Smart LED TV (2017 Model) - with latest UK WebOs 

Hard Disk is: 1TB USB 2.0 External Portable 2.5" HDD - No brand name. Designed to power from USB port. 

Windows 10 Basic Primary Partition NTFS Healthy

There is only one USB port provided on this model so cannot swap over ports to check this.

Thanks for your help.

1 hour ago, magdyfarag said:

Please inform me about:

1:Your Hard disk  Kind and Capacity

2: type of your hard disk Partition and Format  Fat or Fat32 or NTFS 

3: Your LG TV  Model

So i can tell you How to cure this issue

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Update:

After much email discussion with LG Support and trying most of the helpful suggestions here and elsewhere I concluded there was a fault with my Toshiba HDD controller/power supply so returned it for refund and got a WD My Passport AV TV Portable External Hard Drive for Recordable TV's 1TB USB and voila! can now, finally, enjoy perfect recordings & time shift as advertised by LG. Even though LG recommend/advise using a drive with independent power supply (hard to find) this WD works fine direct from TV USB port.  This WD also comes with a handy dandy cradle that fixes to the back of the TV so it is all hidden away nicely behind the set.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Laurence
      I have an LG65UR80006LJ and when I plug my portable hard drive in to one of the USB ports, it lights up and sometimes the thumbnail folder gets added by the TV (I can see it when I plug the drive back into my PC) and twice now it has operated as expected and it appears as a device on the media app.
      But it has only worked correctly twice and now doesn't find the drive at all, despite me having reformatted it and only add one file to the root directory (the first page if this makes sense; not buried in sub folders.)
      Before I box the TV back up and send it back, is there anything else I need/can do as my 12 year old Philips smart tv has no problems what so ever finding the drive and playing the media on it?
      Thanks in advance for your help.
      Laurence 
    • By williamsats
      Hi everyone!!!
      Lately I have a problem with my 40UH630V (OS Ver. 05.70.30). It takes too long for a hard drive or a USB stick to get it ready to play video files. That means that I have to plug in my hard drive or USB stick and wait for at least 4-5 minutes before I can play the video files, no matter what type/format they are. Sometimes I have to unplug and re-plug my drive so to read it. 
      Here I must point that both USB ports are clean with no dust or any corrosion, USB cables are new and fully functional and all hard drives and USB sticks are working perfectly on my 32LQ63806LC. 
      Also in some cases i get a message on TV for a format compatibility but I don't think this is the case, since if I wait 4-5 minutes (sometimes a bit more) then it reads them normally.
      Any ideas? 
    • By Maher1976
      Hi
      I have smart LG tv 2015 model 42LY760H. 
      I think I have WebOs-1 .
      I am trying to find update to download it on USB stick but I couldn't find even on lg official website. 
      Do you have any useful information or link to help me.
      Thank you 
    • By Debojit Kundu
      Hi I recently updated the software to 5.30 version, and after that I noticed a weird problem with video streaming, in general issue with internet bandwidth. Usually my b/w is ~35 mbps so that is sufficient for 4k streaming on youtube or netflix. The issue is after running for 10-15 mins if I pause the video or go backward the network speed is thrashing badly. For example when I check internet connection on netflix it shows ~30-35 mbps, but whne that problem occurs and I check the speed again I see the speed is dropped to <1mbps. Same with youtube, it can't load 4k videos anymore as the speed is ~1mbps. I can realize the problem as the thumbnails load very slow with scrolling. This problem does not get away unless I restart the TV or disconnect from wifi AP and connect back. The router always works fine I mean when I observe the problem on tv I can run videos on mobile seamlessly and see a speed of ~40 mbps on the same router. The router is kept next to the TV so I don't think it is some issue with wifi distance etc. I don't know what to do. I tried resetting but it removed all my app but it was actually not a so called "factory reset". So software version remained same. To rule out hardware problem I want to revert to previous version of the software but apparently I can't downgrade the software. Is there any other approach to load some previous version firmware?
    • By cptl
      Hi,
      My problem is that my Netflix app on my LG tv (OLED65B13LA) keeps selecting the leftmost button, it's impossible to scroll the cursor to the right to select another button. I tried resetting the tv to factory defaults - after installing Netflix again the issue is exactly the same.
      I also tried disconnecting the tv from power for a few minutes. Plus I contacted Netflix, but they said I need to contact TV manufacturer before they log a possible bug in the app :/.
      My Amazon Prime app works perfectly fine on the same tv.
      Any thoughts?
  • Similar Tagged Content

×
×
  • Create New...