Quantcast
Jump to content

  • 0

60LB7500 out of memory after update


Mitsman

Question

Hi all........

 

Ok so after the latest firmware update i now get a error message "This app will now restart to free up more memory"

only seems to happen 30min - 45min after its first turned on and then every few minutes after that until its turned off and on again!!!!

 

Any ideas???

 

60LB7500

 

05.00.04

 

1.4.0-2504 (afro-ashley)

Link to comment
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

Hi all........

Ok so after the latest firmware update i now get a error message "This app will now restart to free up more memory"

only seems to happen 30min - 45min after its first turned on and then every few minutes after that until its turned off and on again!!!!

Any ideas???

60LB7500

05.00.04

1.4.0-2504 (afro-ashley)

I have the same TV running 5.00.04 without these issues, did you factory reset after installing the update?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Hi there,

 

I do have a lg-47lb650v and got this update 05.00.04    biggest mistake of my life when I press the update button.

I get the same out of memory error like you guys every few min and btw I'm not using any app ..just HDMI1 where my raspberry pi is connected and still getting the error and the input is restarting!

I have seen this error some time ago(with the older versions too) when watching movies over UPNP or by using some apps, that was the time when I said "ok, I'll not use the smart part of this TV again!", just using it as simple monitor for my rpi (with OSMC, perfect!) and my nexus player..

 

If there would be a possibility to disable the crappy smart function of my TV I would do it yesterday!!

Second biggest mistake was to buy a LG TV, this will never happen again!!

 

I'm considering to revert back to the previous version which was slow like hell but running ok for my purpose...

 

P.S: I forgot to mention that I did also a factory reset and no improvement after wasting 15 min in wane..

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I did a factory reset and in-start and still have the issue. I will never buy another LG TV again. Everyone with issues need to call customer support.

 

Oh ok, how did you do that in-start ? I still have to figure out how to do that and what codes and password are needed. I read somewhere it can be done with an old PSP (which i have) ?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I had the same problem on my 55LB650V. I did a factory reset and it seems to have gone away..... I will have to wait and see some more.

 

If is comes back, i will try to do an "IN_START" with the service menu. That helped my slow tv when i bought it a year ago.

More information about what "IN_START" does and how to do it, where can I find ?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Same issues on 55UB8500. FW 05.00.04.

Can someone please change the title of this thread to include my model number.

I hope LG is working on a fix to uphold the reputation of this awesome TV.

The update was pulled. Are you using a receiver with system link? What model is the receiver? I had the same issue with the ub9500 but luckily I was able to downgrade.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

It is no longer available. The update has too many issues. Disable simple link and you shouldn't have any more out of memory issues.

I can confirm that..after few days disable simple link no more errors...

First place this didn't work out..

I'm really using this feature on my rpi...

btw this is not the first time lg has issues with CEC :(

Previous versions had performance issues with simplelink.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Same here. Lack of HDMI-CEC is a deal breaker. I just cant sit with multiple remotes.

I also use Raspberry PI for managing all devices so when I press the green button on the tv remote, it turns on my PC (Wake on Lan), switches the TV input to AVR and AVR input to PC using CEC.

Red button turns off the PC and reverts inputs. blue button makes AVR paly internet radio.

 

What do you use raspi for ? (Sorry for off topic discussion)

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Same here. Lack of HDMI-CEC is a deal breaker. I just cant sit with multiple remotes.

I also use Raspberry PI for managing all devices so when I press the green button on the tv remote, it turns on my PC (Wake on Lan), switches the TV input to AVR and AVR input to PC using CEC.

Red button turns off the PC and reverts inputs. blue button makes AVR paly internet radio.

What do you use raspi for ? (Sorry for off topic discussion)

I run OSMC on it, iptv, OpenVPN, Transmission, Couchpotato, Sickberd, socksproxy..+ more streaming addons on kodi :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Someone on another site with this problem indicated they had spoken to LG Service and they're supposed to have a fix out this week (I'll believe it when it happens). As others have said disabling SimpLink fixes the problem.  For sound through external speakers I use the Optical Port into the receiver.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

The new FW update i.e. 5.00.20 seems to fix the out of memory issue. However simplink power sync doesnt seem to work any more.

Switching on/off my TV no longer switches my Onkyo AVR on/off anymore. 

The test when adding new device can successfully switch the AVR on/off but after the setup completes, no go. Vol up down does work however.

 

I guess I will just have to leave my AVR permanently on till LG fixes this new issue.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Hmmm. I tried the setup several times but still no go.

Problem is, my AVR also received a FW update. So the bug might be in that FW actually.

 

Strangely, the 'add device wizard' does run a test during setup which is able to turn AVR on/off correctly. But normal operation, no go.

 

I guess I will have to use my raspi to log all CEC traffic and see if the TV doesnt send a on/off command or the AVR ignores it. so boring.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Roy Brown
      webOS updated, I think to 2023, on my C2 a couple of days ago. Since then the News option on the Sky News app no longer works, instead timing out. The Weather and Climate options still work, though.
      I have deleted and reloaded the Sky News app, but the problem remains.
      Does anybody have any suggestions of what I might try to get this working again, or is this something for LG, or Sky, to fix?
    • By Alex
      Automatic Firmware Update
      Press the Home/Smart button on your remote to bring up your launcher bar.
      Click the Settings icon in the top-right.
      Choose the All Settings option at the bottom.
      Choose the General menu from the left.
      Scroll down, near the bottom of the list, and select About this TV.
      From here, make sure Allow automatic updates is checked, and click the Check for updates button.
      If an update is found, follow the steps on screen to download and install it.
       
       
    • By Burkey
      hi all. new to this but really stumped!!! i live in ontario canada and have been using cogeco cable for internet and tv. it got way too expensive so i cancelled both and switched to bell 3.0 which is at least 3 times faster and we have no tv package, so we are just streaming everything for 1/3 the price!!!!!  i signed up for a couple of sports sites, tsn and sportsnet + so i can watch hockey playoffs and other sports.  tsn works just fine on the tv.  however, sportsnet + says that i have to have web os version 89 or higher.  i found my tv, which is a 2023 version, is only version 87!!! i chatted with tech support and they were no help.  anybody got any ideas as to what i can do for this???  no auto software updates for it and nothing on the lg app store.  quite confused how a 2023 model is not up to date, or sportsnet+ is that far ahead and not backward compatible>>>
      thanks to anybody that answers.
      dave
    • By Nick Payne
      Since the last webos update to 3.40.87, I find I have to completely power cycle the TV (a G1 65" OLED) every week or so to get the DLNA client back to functioning properly. I have a media server running Serviio on a Raspberry Pi, and I periodically get one of the following two problems, both of which are fixed by completely power-cycling the TV.
      When I'm using the DLNA client to select videos from the server, I get no response from trying to select a video or series using the remote. The remote continues to work fine when used with other apps (eg Netflix, Stan etc) on the TV. When the DLNA client is playing a video from the server, the audio is delayed by a couple of seconds from the video. At the time that the TV is showing either of these problems, I can access the media server using either BubbleUPnP on my phone or VLC on my PC, and neither of them have any problem either selecting videos or playing them back with the audio synced with the video, so the problem is clearly with the TV, and power-cycling the TV gets rid of whichever problem is manifesting itself.
    • By Glamma2311
      My tv is acting strangely after there was a software update (sometime between April 10-15,2024)
      randomly turning off and on -- many times within a few minutes remote works some of the time or only certain buttons goes to a colored screen i.e. purple, yellow, light blue with no image just color sudden annoying continuous, high pitch sound like an alarm Checked and reset the cable box and called cable company. 
      Unplugged and plugged tv back in.
      Change the HDMI input
      It is becoming very frustrating. 
×
×
  • Create New...