Quantcast
Jump to content
  • 0

HDMI ARC Issue with LG C9 and how to fix it.


akhilesh malladi

Question

hi, Friends,

i have finally fixed the HDMI ARC issue.
Apparently some people also had the same issue and couldnt figure out whats wrong.
After reading through AVSForums, I finally understood that LG had a bug in HDMI operation as well..

The problem happens when your TV is already sending sound through HDMI ARC to a AVR and you try to connect additional sources like dth or blueray player to additional HDMI ports of TV and AVR. Once you add additional sources, you might try to use LG's device connector setting to control the device and this is where HDMI ARC stops working.

Solution:
disconnect all hdmi ports of TV and AVR.
Full reset TV and AVR.
Only Connect HDMI ARC port of TV with HDMI ARC OUT of AVR. Enable ARC feature on both TV and AVR. Open LG TV internal app,
and check if sound is coming properly to AVR.
Now you Connect All additional sources to other HDMI ports of TV and nothing should be connected to AVR.
You may use LG device connector setting to configure the magic remote to control them.

MY current setup of TV:
HDMI 1: Airtel DTH.
HDMI 2: ARC connected to Denon AVR 1500H.
HDMI 3: ACT Television(Using this to play hotstar premium content as LG inbuilt APP is not playing it)

Good news:
LG magic remote can control all 3 devices seamlessly and thats a great ease for customers.
I shall appreciate LG for this.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Nashat
      Dearcsir /madam I tried to change the location from general but I can see countirs like Russia,  Ukraine, Kazakhstan,.... but no other countries at all 
      I want to United Arab Emirates pls help me to do
      Regards,
      Nashat salah
    • By Rob Infantino
      We have two LG OLED TVs. WebOS appears differently on each. And we are able to download the Paramount+ app on one TV, but not on the other.
      OLED65C7P (older) running software version 6.00.25
      WebOS TV Version 3.9.0-62709
      Does not allow the Paramount+ app to be installed
      OLED65C9PUA (newer) running software version 5.10.25
      WebOS TV Version 4.9.3-5340808
      Allows the Paramount+ app to be installed
      How can we get WebOS to appear the same on both TVs?
       
    • By Leorge
      LG 42LB700V tv not corresponding to all the commands remote and intergrated.  Also presents a yellow screen every 15 minutes  for a couple of minutes or more.  Cant go into menu for setting controls. Any help will be appreciated. Thanks in advance
       
       
    • By Marko D
      Subtitles as well as all html elements beside video disappear on every website after 2 minutes. The only way to bring them back is to activate cursor with magic remote. This started happening around the beginning of July when new LG browser update rolled out. I managed to get around this by resetting TV to factory settings and evading browser update. This worked until 23rd of July when Web OS update came along . Thinking that problem might be solved i installed it. Turns out this update just integrated this browser error into the OS and now even after resetting to factory the problem cant be avoided. LG had just made the error which could be evaded by downgrading browser mandatory instead of fixing it. This is disgrace. If I had a company with 5 employees the update with error would have never entered circulation and even if it did I would not issue another update which would make error impossible to evade. LG has only billions of dollars and tens of thousands of employees and they do not notice such a major problem even after they have been informed by the users.
    • By lgoledtv
      After updating to the latest web browser with new user interface on LG C9, subtitles on all streaming websites disappears every 2-3mins.
      Video continues to play without subs. The subtitles will re-appear if I move the magic remote but disappears again after 3mins.
      Should be a widespread issue as it's also happening on Youtube.com videos with subs. Un-related but Play/Stop button on magic remote also stop working on the new browser.
       
×
×
  • Create New...