• Join Today, It's Simple and FREE!

    Register now to gain access to our webOS user support forum. Once registered and logged in, you will be able to post a user to user support request topic to this site or reply to existing topics posted by other users. You can also take part in our other webOS user forums. You'll be able to customize your profile, receive reputation points, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more!

  • 0
Kaido Loor

Miracast fails with "problem sharing screen"

Question

I have LG TV 55LF652V-ZA, serial 603WRFSME603, software 04.04.45  (now 04.05.56) that used to accept Miracast fine until a few months ago. I use Lenovo Helix laptop. Until a recent (2 weeks ago) webos update the message I got on TV was 'Your device has been disconnected'. Now the error message is better, saying 'STREAMING PROBLEM. Your Helix is successfully connected with your TV but there is a problem with its screen. Please make sure whether the Helix is working and please properly set up and connected.'

The phone support was not very helpful (asking to check the refresh rate of the laptop screen, change wifi channel, besides the reconnection, etc). So what are the additional ideas to get Miracast working? What are the settings in the laptop that are relevant and can be changed?

Miracast from phone to TV works.

Note that it used to work fine until a few months ago.

Kaido

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

I tried playing around switching laptop LCD panel refresh rate from 50->60 hz once more and this seems to solve the problem.

thanks for supporting webos, one of the greatest OS's ever made.

Kaido

Share this post


Link to post
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • By mandishh
      Hi guys. I'm PRAYINGGGGGG someone will help. Heres my story:
      Model: LG WEB OS 65 inch UJ6300
       
      I started having issues last week when I tried the mirroring options  when suddenly PANDORA and all other APPS I want could not be found in the LG content store.
      I have tried my HP laptop (brand new, gift for Christmas) with Miracast BUILT IN
      MY samsung tablet & my 2 samsung galaxy cell phones (S 8 + & s 8 Note)
      The HP laptop worked & conntected for maybe 5-8 minutes and then disconnected. Cannot get it back again. The tablet & pphones wont even connect  They find the TV to connect to but then the TV says "unable to connect with screenshare try again"
      I called LG & was on the phone twice for over 2 hours being walked through EVERYTHING, even had to reset my tv to factory settings. nothing helped. so they gave me a cerrtified LG techinician. He came and could not help. He downloaded some 3rd party APP and it worked for a few minutes. But the actual miracast did not work. HEY...we just got this tv not even a month ago. its 2018. Why the HELL are we downloading 3rd party apps to mirror a damn screen?! Nope. I called LG back but they said due to his notes (he tried to say it was all 4 of my devices and the tv was fine) they are deeming the TV fine. WTF!!!??
       
      I dont want a new tv i just want a way to be able to screen any device. WITHOUT AN APP. Fuck for that Ill buy a regular non smart TV & invest 30 bucks in CHromecast!!! Am I wrong?!
       
      LG PLEASE address this issue. This should not be happening in friggan 2018!!!!
       
      I attached photos of the error i received when trying to connect
       

    • By Kris0725PL
      I purchase this tv lg 55" SJ800V and i have problem to Share screen from my Phone BlackBerry Q10 to this tv.
      Over HDMI Cable everythings works ok. But Over Miracast tv broken connection.
       
      My BlackBerry Q10 have new firmware 10.3.3 and support Direct wifi and Miracast.
       
      Please add fix for this issue. We have 2017 year not 1945.
       
      O


    • By Dor Nissan
      Hello, 
      I have a problem enabling my subtitles on my LG UH65 TV.
      All my computers are connected to the same network and are in the same HomeGroup (windows 10 feature), my LG-TV is connected to the same network.
      My primary computer is working as a media server without any applications (like Plex etc..).
      I have been working on it for days and now I got to the point where I can view the videos which located on my primary computer, on the TV.
      At this point I wanted to watch the videos with subs so I did the following actions:
      1. Pressing on Photos and Movies.
      2. Choosing the videos folder, navigated to "All Videos"
      3. The video has started
      4. Pressed on the "3 points" button and saw there is a button called subtitles but it was grayed out and disabled.
      What can I do in order to make it work?
      Few things that I think you need to know:
      - the subs has the same name
      - the files (movie and subs) located at the same directory
      - for some reason, I have to put the videos (and the music and the photos) on my library on Windows Media PLayer to be able to see them on "All Videos" directory
      Thank you very much !!
    • By sharathks00
      I am using lg webos tv 65UB950T.
      I am unable to connect my TV to my laptops , one on windows 7 and other on 8.1
      Tv doesnot show up on search, if it does(sometimes) when connected only decline button is shown on TV screen(no accept button)
      When connecting through TV no message appears on Laptop for connection acceptance.
      I have no problem viewing my mobile contents.
      Any suggestions???????????/