Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    Register now to gain access to our webOS user support forum. Once registered and logged in, you will be able to post a user to user support request topic to this site or reply to existing topics posted by other users. You can also take part in our other webOS user forums. You'll be able to customize your profile, receive reputation points, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more!

Question

Hi.

I am having some issues with wifi connectivity on my TV.

Anything in the 1 tier of 5ghz channels I get proper speeds.

But anything in the tier 2 or 3 gives me awful speeds.

I have tested with multiple routers and accesspoints and the problem is the same on all of them.

The only channels on the 5ghz band that give good speeds are tier 1 (34-64)

Any firmware update planned ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts



Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • Question: WiFi gets disconnected

      Hi!  Recently I have noticed that the Wi-Fi gets disconnected automatically without any prompt. While searching manually, no Wi-Fi signals are listed. But once the TV is switched off and turned on again the Wi-Fi gets connected. But after few hour gets disconnected again. I would like to know if this is a technical issue and how to resolve this issue for good.

      in LG webOS Smart TV Questions

    • Question: Problem with conecting a bluetooth device

      Hallo guys!!, i'm having a issue with my LG 65UJ6545, everytime I conected my JBL Boombox in my tv using the bluetooth it works well for a short time, then it get disconnecting all time and even the tv start  to restart over and over again or just to begin to said that de bluetooth device was desconected, and I don't know why this happens, Has anyone had this kind of problem before?

      in LG webOS Smart TV Questions

    • Question: LG B7V suddenly won't connect to 5ghz wifi

      For the past year my B7V has been connected to the router via 5GHz wifi with absolutely no issues.  Last week it suddenly stopped worked and will not reconnect. I get "failed to connect" (or something along those lines) every time.  Here is a quick list of the facts/my observations/things I have tried. None of the other devices in my house have this problem. The TV is in the same room as the router The TV can connect to 2.4GHz I have factory reset both the route

      in LG webOS Smart TV Questions

    • Question: Wifi disconnected each time TV starts

      Hi I own a 55UG870V smart tv with firmware that has recently been updated to 04.05.80 Since this update, Wifi is non functionnal each time I start the TV. I have to deactivate WIFI and reactivate it and then the TV reconnects without issue. ( trying to reconnect without deactivate/reactivate doeqn't work) Is this a bug ? Does anyone suffer the same issue ?   Thank you Regards

      in LG webOS Smart TV Questions

    • Question: Loses connection to wifi

      My LG 6090 smart TV loses connection alot now,and if I unplug it and plug it back in it works for a while all my other devices works fine and help? I've changed my 5g to channel 36 and even took of the quick start but no luck. Please help, beginning to think there is something wrong with the tv

      in LG webOS Smart TV Questions

  • Similar Tagged Content

    • By Arnaud
      Hi
      I own a 55UG870V smart tv with firmware that has recently been updated to 04.05.80
      Since this update, Wifi is non functionnal each time I start the TV.
      I have to deactivate WIFI and reactivate it and then the TV reconnects without issue.
      ( trying to reconnect without deactivate/reactivate doeqn't work)
      Is this a bug ?
      Does anyone suffer the same issue ?
       
      Thank you
      Regards
    • By Gregorio Ramos
      Hi guys
      First of all, I want to warn you that perhaps they read a lousy English, this is what came out of the Google XD translator, I do not speak English, but I hope they can understand me and give me their help.
      I have a LG 42LB6500-UM TV that apparently has a problem with the Firmware, since I bought it I had automatic updates configured, so it was updated several times until arriving at the mysterious Firmware 05.00.15. Why mysterious? Because according to the support page of LG this software is not in the compatible history with the model of my TV. Here the problem began.
      Since then I can not update the Firmware in any way, online it marks me an error "error in the decryption of the data ...", and when I try it for usb simply nothing happens. I'm stuck in version 05.00.15, but that's not the biggest problem.
      From that moment I can not access the content that HDCP requires, that is, netflix, cinepolis Klic, Prime Video, etc. Yes, it allows me to play YouTube. If I turn on the HDCP in the configuration of my PS4, the screen turns blue. An error in HDCP appears in the InStart menu.
      Can you think of an idea to solve this problem?
      Is it possible to delete the firmware and install a new one in a different way to the traditional one (online and usb)?
      I am 3 years old with this problem, and the LG technical support staff has only told me that I should change the Mainboard, that is very expensive, and the Mainboard of my TV is in excellent condition, it is a software problem.
      LG 42LB6500
      Firmware: 05.00.15
      Serial number: 406RMEN7R340
      WebOs TV version: 1.4.0-2507 (afro-ashley)
      regards
    • By Alex
      When you update your LG TV firmware, you’re making the most of your Smart TV and ensuring that you have all the latest features available. Just like software on your computer, it needs to be updated from time to time for peak performance. So, how do you update your firmware for your LG Smart TV with webOS 3.0? This guide will walk you through it and have you finished in no time. After you’re done watching the video, grab your remote, push the Settings button and begin. You can watch the progress on the screen and the TV will reboot itself after it’s done. You can even choose to automatically update your firmware in the future without having to go through the process each time.
    • By akhil7j
      I did a refresh of my LG TV 3 days ago. Sold the old LG 47" 3D LED TV and bought new 55" LG Super UltraHD TV with WebOS. I believe, the biggest con of this new TV is WebOS. Its totally frustrating. Sorry for WebOS fans.
      It isn't that smart and functional they way it looks. The problem I having since 3 days and being a network engineer, I am unable to solve a network issue myself which is even more frustrating for me.
      Ok, let me explain the issue. The TV when installed was connected to LAN cable to my router which has direct internet connection. The TV works and none of the apps were working. Basically TV wasn't able to connect to internet via apps. If i open web browser, it was working fine with all webpages showing correctly.
      I'll skip the part of contacting LG support which was useless. All troubleshooting steps like resetting, formatting, changing time zone, location, region was done but no luck. Finally I connected the TV via mobile hotspot and it just worked which gave me the clue that some ports are being blocked by my ISP or router.
      My internet setup is this way. Internet cable from ISP -> ISP Modem (can do NAT and work as router) - WiFi Router (NAT, DHCP, etc) -> all LAN clients. I put my LG TV in DMZ, opened all ports, etc but no luck. Then I converted my ISP modem as router and connected the LG TV directly to it and it started working..!!!
      My WiFi Router is TP-Link Archer C7 and I was using stock firmware. Thought it was creating issues and I installed DD-WRT, Open-WRT but no luck at all. The apps which were installed in TV when TV was connected directly to modem are still working fine. Youtube, Plex, Netflix, etc all are working but when I open LG Content Store, it just refuses to load.
      I am not sure what wrong my TP-Link router is doing. There is something wrong with the LG TV content store. If it requires to open ports, then I would like to know which ones.
      Sorry for the long port, may be my frustration of 3 days with no luck.!!
       


×
×
  • Create New...