Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    Register now to gain access to our webOS user support forum. Once registered and logged in, you will be able to post a user to user support request topic to this site or reply to existing topics posted by other users. You can also take part in our other webOS user forums. You'll be able to customize your profile, receive reputation points, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more!

  • 0
Pioneer123

New Firmware 5.00.04 Broke my TV!!!!

Question

My TV has just automatically installed the new firmware rev 5.00.04 and now the HDMI connection is dropping out every 5-10 minutes to my AV amp. It never did this before and it basically makes the TV unwatchable.

 

​I have even changed the AV amp to verify its the TV and it still does it. A factory reset hasn't fixed it either.

 

My TV is a 79" 79UB980T and I am in Singapore.

 

Anyone have any suggestions for a cure?

 

Cheers

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi, I also have an Asian LG 55UB850T. The recent firmware 05.00.04 is so buggy. It randomly turns off my tv. I can't switch channels smoothly because it doesn't register my remote control orders. Basically it's a mess. Is there a downgrade available? Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites


  • 0

Well I had the LG technician come over to my place this week as TV is still under warranty and he didn't even know about Rev 5.00.04!!!!

Safe to say that until a fix comes from LG don't hold your breath. I told the guy if it isn't fixed within a month then the TV goes back and I want a refund.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

was in live chat for an hour..
the answer I got was turn off Simple link.

asked about new firmware they said with in 3 weeks for a fix.. and there was no way to down grade.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I already tried turning off Simple Link but didn't make a lot of difference, sounds like they are just trying to buy time until they figure out whats gone wrong......

 

As for down grading, you should have mentioned that on their official forums there is a way to down grade haha

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


  • 0

My 65UB950V was automatically updated from 04.55.55 which mostly worked with the exceptoin for Rasperry Pi 2 w/OSMC.tc w/Kodi. Well, after upgrade, OSMC hdmi (remote) works, but  over a period of 1-2 hours TV webOS becomes slower until I have to turn it off and on again to make webos respond.  Seems like a typical memory leak issue. Asked LG if I could downgrade, but that is not an option. He asked me to turn of SimpleLink too, which doesn't make any difference.  Suggestions?   Someone mentioned 5.00.12 firmware is available?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I have 47LB750T and recently it auto updated to software version 05.00.04, I now get "app out of memory" error very frequently and the TV restarts every time that error occurs. Called the tech support and was told to do a factory reset but it did not help at all. There is a version 04.62.50 on LG's support page but I was unable to downgrade using the method in the manual.

 

A search on Google took me to this website http://blog.techflaws.org/2014/05/26/firmware-downgrade-for-lg-smart-tvs/comment-page-4/#comment-16773 but not sure if it will work for my model.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • WebOS TV Firmware version

      Please post here firmware number for your WebOS set including your country or the country where you downloaded the firmware and the model of your tv set: - 3.23.24 - Romania- 47LB730v - 3.23.34 - Romania -47LB730v - 21.08.2014 by USB - 4.30.09 - Romania - 47LB730v - 29.08.2014 - OTA

      By majorusa, in LG webOS Smart TV Discussion

        
      • 1,357 replies
      • 743,100 views
    • Question: Application not installed

      I just bought a new 55UK6090PUA.  While setting up the TV I tried to launch Netflix and needed to update.  I clicked on Update and then I got a message “application not installed.”  I could not install or update the app.  Ideas?

      By 55UK6090PUA, in LG webOS Smart TV App Questions

      • Awaiting best answer
      • 0 votes
      • 0 answers
    • Network connection issues. LG Content store doesn't connect.

      I did a refresh of my LG TV 3 days ago. Sold the old LG 47" 3D LED TV and bought new 55" LG Super UltraHD TV with WebOS. I believe, the biggest con of this new TV is WebOS. Its totally frustrating. Sorry for WebOS fans. It isn't that smart and functional they way it looks. The problem I having since 3 days and being a network engineer, I am unable to solve a network issue myself which is even more frustrating for me. Ok, let me explain the issue. The TV when installed was connected to LAN cable to my router which has direct internet connection. The TV works and none of the apps were working. Basically TV wasn't able to connect to internet via apps. If i open web browser, it was working fine with all webpages showing correctly. I'll skip the part of contacting LG support which was useless. All troubleshooting steps like resetting, formatting, changing time zone, location, region was done but no luck. Finally I connected the TV via mobile hotspot and it just worked which gave me the clue that some ports are being blocked by my ISP or router. My internet setup is this way. Internet cable from ISP -> ISP Modem (can do NAT and work as router) - WiFi Router (NAT, DHCP, etc) -> all LAN clients. I put my LG TV in DMZ, opened all ports, etc but no luck. Then I converted my ISP modem as router and connected the LG TV directly to it and it started working..!!! My WiFi Router is TP-Link Archer C7 and I was using stock firmware. Thought it was creating issues and I installed DD-WRT, Open-WRT but no luck at all. The apps which were installed in TV when TV was connected directly to modem are still working fine. Youtube, Plex, Netflix, etc all are working but when I open LG Content Store, it just refuses to load. I am not sure what wrong my TP-Link router is doing. There is something wrong with the LG TV content store. If it requires to open ports, then I would like to know which ones. Sorry for the long port, may be my frustration of 3 days with no luck.!!  

      By akhil7j, in LG webOS Smart TV Discussion

        
      • 3 replies
      • 789 views
    • Wi-Fi connection problem

      Hi I'm trying to find out if a problem I have is a problem of my LG 49U67V TV or my modem's problem. Some times ( irregular pattern)  when I try to connect to some kind of web service (browser,  YouTube, Netflix),  I can't connect or the speed is too slow. My TV is connected via Wi-Fi. When check the Wi-Fi and internet connection trough the settings Evey thing looks OK. At the same time my Android phones connect superbly and if I measure my internet speed via fast.com from phone or PC everything is OK.  I found 2 solution for  this A.   either restarting the modem and then everything is OK the connection superb etc. B. Going to settings, disconnect from my router and reconnect (you know adding again the router password). Then everything is back to normal.  The TV does not seem to have any other issue.   I've tried to go back to factory settings. I've noticed the problem again. In irregular pattern it appears no standard time or pattern of appearance. Could it be that my modem router is the problem?  I have this modem for over 3 years.  I will try another to be sure. LG here said "we can check your TV but if we don't find anything you (me that is)  will have to pay for pick up and delivery expenses.  clarification  The TV seems to be connected during this problem. Just it does not stream data from the internet or it does in low speeds. Netflix speed test shows it at really low speeds or disconnected while in settings it seems connected. Strength of Wi-Fi signal,  superb    

      By Mak, in LG webOS Smart TV Discussion

        
      • 11 replies
      • 6,436 views
    • Question: Application has not been installed. Please try again

      Hello all, I believe this problem started after i accidently started and immediately cancelled the download of a app. After this I am unable to install or update any app evem after resetting to initial settings. This should be the exact problem found here https://www.lgwebos.com/topic/1918-because-i-can however the solution seems to require a new update. Help?

      By SNiPpy YiPpy, in LG webOS Smart TV App Questions

      • Awaiting best answer
      • 0 votes
      • 0 answers


×