Quantcast
Jump to content
  • 0

because I can not install or update apps?


Vanilton Coelho

Question

Hi people,

 

Recently bought one 49LF6350 and one 43LF6350 and the two models have the same problem, whenever I try to open an application, informs me that I have to update (required update, you must update this app to launch it. the update may cause data to be stored deleted.), and when I try to update, it gives an error message (application has not Been instaled. try again). It happens to apps also store to at new install. what may be occurring?

 

software version: 3:03:04

WebOS TV version: 2.0.2-3928 (behive-badlands)

 

thanks.

  • Like 1
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

 

Hi people,
 
Recently bought one 49LF6350 and one 43LF6350 and the two models have the same problem, whenever I try to open an application, informs me that I have to update (required update, you must update this app to launch it. the update may cause data to be stored deleted.), and when I try to update, it gives an error message (application has not Been instaled. try again). It happens to apps also store to at new install. what may be occurring?
 
software version: 3:03:04
WebOS TV version: 2.0.2-3928 (behive-badlands)
 
thanks.

 

I am not sure what you mean by "It happens to apps also store to at new install"  but I had failed installs and glitches with some updates for the Amazon and Netflix apps. It was due to the fact I updated these apps before updating my firmware (WebOS) I ended up uninstalling everything and re-installing and never had the issue again. Your issue may be different, but that is the only problem I had. No issues since. My TV is a 65UF8500 though.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I had to take the TV to service. They say that they did a re-soft. _However_, I have a feeling that the problem I had may be related to network firewalls.

You see, I had the problem with the brand new TV that I unboxed at my workplace (where there may be some tcp filtering going on). However, after service, I took it _home_. So I would know.

Once home, the supposedly fixed TV had an even more serios problem: LG content store would just show a blank black screen. But the Browser worked, just as it was working back at workplace, where it had the original error.

This time it was because of spotty wi-fi signal. I solved it temporarily with a wi-fi repeater, an then found a way to stick an ethernet cable into it.

And now everything works.

HTH

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I fixed this issue on a friends OLED55B6T (was on version 03.10.??) after trying all fixes I could online and this forum (delete app, change location etc etc...)

Steps:

1) Settings>General>Reset to Initial Settings

2) skip all the 'first us' questions

3) Network>Wi-Fi Connection

*I then used personal hotspot on my iPhone as tge wifi connection THIS WAS ESSENTIAL!

4) General>About this TV>Check for updates.

Above was the only way the TV would successfully would find then update to 04.30.04 

Otherwise it said there were none and stayed on 03.10.?? and all the issues attempting to update/install amazon app were experienced.

Once on 04.30.04 I was able to update over my friends standard wifi (router) once connect which again found an even newer version upon another update check to 05.30.03.

based on those symptoms I'd say that firmware version number didn't like updates over wifi from his router...

i hope this helps someone else!

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Happened to me yesterday in my new LG 65UK6300. I was frustrated, and did several factory resets. I always skipped the channel search setup bc I don't have cable, only apps. One time I decided to do it, just to try something different. I noticed it actually says if you skip that some TV features will not be available for use. After it was done I could update Netflix, Fox, and download any app. I hope this helps.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Quick fix is setup your TV then go to wifi click on advanced and put manual IP then login to your modem router and disable firewall for your TV IP adress after go to TV accept all terms in settings and go to install app or what you need to upgrade .after finish go to modem and enable firewall for your TV IP again so your safe.(if you dont have the option to disable firewall just for 1 device just disable firewall in router  until you do the job and after is done enable it again.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
On 12/27/2017 at 11:49 AM, Kareem33 said:

I fixed this issue on a friends OLED55B6T (was on version 03.10.??) after trying all fixes I could online and this forum (delete app, change location etc etc...)

Steps:

1) Settings>General>Reset to Initial Settings

2) skip all the 'first us' questions

3) Network>Wi-Fi Connection

*I then used personal hotspot on my iPhone as tge wifi connection THIS WAS ESSENTIAL!

4) General>About this TV>Check for updates.

Above was the only way the TV would successfully would find then update to 04.30.04 

Otherwise it said there were none and stayed on 03.10.?? and all the issues attempting to update/install amazon app were experienced.

Once on 04.30.04 I was able to update over my friends standard wifi (router) once connect which again found an even newer version upon another update check to 05.30.03.

based on those symptoms I'd say that firmware version number didn't like updates over wifi from his router...

i hope this helps someone else!

 

This is the only way ...

Thank you so much 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Steve Fisher
      Very frustrating !!  Never know when tv drops wifi ..happens all the time UH8500 TV
    • By qUArtEx
      Hi to all! 
      I'm really new into this and have a problem. My 2018 LG 55UJ635V-ZF has only webOS 3 (latest; ethernet-automatic download) an i can't use airplay or miracast. The apps i found in the store for mirroring are only pay2use to use this needed feature for me.
      On the LG Homepage i can't find an upgrade for my TV an maybe is my tv really to old for upgrades or am i wrong?
      Maybe someone can help me out or bring some light for me in this.
      I also found the suggestions on this site for the firmware 4.70.70 (for the UJ's), but i can't download....error.
      sorry for my bad english 🙂
      thx for your help, quartex.
    • By AusRob
      The built in Web Browser will not play Videos on SOME websites after updating to WebOS Version 04.40.25 and 04.40.70. The web sites otherwise work fine. Here is an example that won't play since the 04.40.25 update ... 
      link hidden, please login to view ... Please fix this LG ASAP, it's really annoying. PS. It has nothing to do with any Browser setting, I have checked all that. 
    • By codepoet
      Greetings Touchpad users! The webOS Nation Forums went down this month -- unceremoniously redirected to some crappy review site, despite the community's pleas to let us save or preserve it in some fashion. As a result, we're looking here (and other places) for some kind of community forum!
      For those who visit here, I wanted to let you know that despite all recent set-backs, the legacy webOS community is alive and well, still using our Touchpads, Pres, Pixis and Veers in 2023!
      Resources to get online, apps to try out, and lots of other things to do can be found at webosarchive.org
      We've also got a Discord server going -- it even connects to webOS Devices, through a modern app called SimpleChat. Come join us at docs.webosarchive.org/community
    • By Nitin Chopra
      Hi Team,
      After update of LG WebOS to 04.40.70, Amazon Prime Video app on my LG Smart TV stopped working. It started giving error :
      Internet Connectivity Problem
      There is an internet connection problem. Check the device's internet settings, data cables, or try to resetting your router. Also, turning your device off, and then back on might fix the problem. For further assistance, please contact Amazon customer service at www.amazon.com/videohelp
      The internet/wifi connection is fine and all the other apps are working without any issue on the LG smart TV.
      I have even tried uninstalling and reinstalling the Prime video app, but that didn't help.
      Has anyone faced this issue ? Is there a solution available for this issue.
      Thanks & Regards,
      Nitin
×
×
  • Create New...