Quantcast
Jump to content
  • 1

WiFi not working on Software Version 06.00.15


puma99dk

Question

Hi,

I got 2 LG smart TV's running Software Version 06.00.15 and after this update WiFi has stopped working and the WiFi in both TV's will only stay connected when I am in All settings-->Network-->Wi-Fi Connection and the TV's are also feeling really slow in the menu but the moment I plug in a ethernet cable and disable WiFi everything works and the menu is smooth so I believe there is something up with this software version.

I have a iPhone 12 Pro Max, Laptop and some other devices on WiFi no issues at all.

The TV in the living room is a LG 49UJ701V the one in my bed room is a LG 55UK6100PLB.

Anyone got a suggestion I can try? I do not want to reset them because I do not want to calibrate them both again it's a pain.

Link to comment
Share on other sites

  • Answers 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
1 hour ago, puma99dk said:

Hi,

I got 2 LG smart TV's running Software Version 06.00.15 and after this update WiFi has stopped working and the WiFi in both TV's will only stay connected when I am in All settings-->Network-->Wi-Fi Connection and the TV's are also feeling really slow in the menu but the moment I plug in a ethernet cable and disable WiFi everything works and the menu is smooth so I believe there is something up with this software version.

I have a iPhone 12 Pro Max, Laptop and some other devices on WiFi no issues at all.

The TV in the living room is a LG 49UJ701V the one in my bed room is a LG 55UK6100PLB.

Anyone got a suggestion I can try? I do not want to reset them because I do not want to calibrate them both again it's a pain.

I have same problem. Is disconnect wifi every 20 minutes or so. Is a soft problem. I spoke with support. That repeating same corporate [email protected] that my router is bad etc. It started after last update. But I’m glad im not alone with this

Link to comment
Share on other sites

  • 0
4 minutes ago, murattkn3 said:

my TV LG 49uj651 got this update and there is no problem. Wifi works perfect too

ASUS_X00TD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

What WiFi settings are you using?

I am running af Asus RT-AC88U with Merlin firmware at the moment and both my LG TV's acted the same way after this software update so I am curious to hear what channel and frequency is the most optical for LG smart tv's to use.

Because I cannot find that much information searching around the internet only that people do have problems but not a general solution on how to fix it without using a cable.

This goes for all software versions.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
What WiFi settings are you using?
I am running af Asus RT-AC88U with Merlin firmware at the moment and both my LG TV's acted the same way after this software update so I am curious to hear what channel and frequency is the most optical for LG smart tv's to use.
Because I cannot find that much information searching around the internet only that people do have problems but not a general solution on how to fix it without using a cable.
This goes for all software versions.
Ddddddd5eb4ac3ecc2d0f715d8729ccc173bb42.jpg

ASUS_X00TD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Thank @murattkn3
 

But this evening when using cable the Plex app on my LG 55UK6100PLB refused to connect works fine for Samsung smart tv, Apple, Android and Windows users.

What is really going on with this bad software???

I could read that downgrading the software to the previous version ain't easy.

 

I have spend like an hour resting the plex app, reinstalling it and so on still the same playback error and when I play the same contain that has worked before on this tv it runs fine so there is something fishy with this software.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
On 5/21/2021 at 12:18 AM, puma99dk said:

Hi,

I got 2 LG smart TV's running Software Version 06.00.15 and after this update WiFi has stopped working and the WiFi in both TV's will only stay connected when I am in All settings-->Network-->Wi-Fi Connection and the TV's are also feeling really slow in the menu but the moment I plug in a ethernet cable and disable WiFi everything works and the menu is smooth so I believe there is something up with this software version.

I have a iPhone 12 Pro Max, Laptop and some other devices on WiFi no issues at all.

The TV in the living room is a LG 49UJ701V the one in my bed room is a LG 55UK6100PLB.

Anyone got a suggestion I can try? I do not want to reset them because I do not want to calibrate them both again it's a pain.

I am facing the same issue, did some basic stuff like updating date/time, turning off quick start, etc... worked for almost a week without issues, however into the same issue again and nothing is helping.

Any luck fixing?

Link to comment
Share on other sites

  • 0
On 6/3/2021 at 10:50 AM, Venkatraman Nagarajan said:

I am facing the same issue, did some basic stuff like updating date/time, turning off quick start, etc... worked for almost a week without issues, however into the same issue again and nothing is helping.

Any luck fixing?

Sadly no luck, and I am not reseting my router.

For my TV in the bedroom I have ran a ethernet cable and disable WiFi it's weird because it starts up faster and is faster to response on the first boot.

My TV in the living room works from time to time on WiFi but I am planning to do some changes to  soon moving around my Asus RT-AC88U router to another place and run one or 2 more cables from it.

I do also have a LG UBK90 blu-ray player region free blu-ray it also connects fine to WiFi together with my PS3 and PS4.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I been searching for something ever since I made this post and I have might found what works for me with my router.

I have created a guest network on 2.4GHz only with the following setting:

Authentication methed: WPA-Auto-Personal

WPA Encryption:: AES

Access Time: Unlimited access

Access Intranet: Enable

After typing in my weird password I used my TV connected no flacky connection even the Plex app just works.

 

I got the idea from this youtube video from 2014.

Video link: https://www.youtube.com/watch?v=wHjl19VS5cI

The uploader uses 5GHz but this didn't work for me so I tested 2.4GHz this works like a clam and one warning do not create 2 guest networks with the same SSID for both the 2.4GHz & 5GHz because LG tv's cannot figure this out.

 

I also noted that on my normal network my LG 49UJ701V couldn't always keep the DNS Server it would go blank almost all the time even with a manual address it would still not connect 99% of the time so I guess this is a WebOS issue because my iphone, laptop and other devices with wifi doesn't have this problem, I am just glad it looks like I have managed to fix this for now so now starts the long term testing.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Bevb
      I have a NANO91ANA LG TV connected via HDMI to a Yamaha RX-V677 Receiver. Normally when I turn the TV on it also turns the receiver on and I can control volume via the LG remote, whether it is an app on the TV or from another device connected to my receiver (Apple TV or cable box). Now the receiver is not turning on and ARC audio is not working. I think there may have been a software update the other day, but I'm not sure. However, everything was working properly until last night. The last time this happened it seemed to correct itself (it seems to be kind of sporadic), but this time it did not. I do not know what to do to correct this, but it is a major pain as I'm now having to deal with 4 remotes, plus I can't get sound out of my surround speakers when using an app on the TV.  Any suggestions would be appreciated.
    • By kingroy
      Can not access to my LG store. After click on it going to load, but redirecting to previeous page. Also can not access to my LG store account. Any suggestions? 
      Model 42LB6520-TB.
      Best,
      Constantine
    • By Technophobe
      hello
      we just bought the LG OLED 65C1 tv.  on our previous Samsung tv we were able to use a Samsung sound bar connected via hdmi and wireless headphones that plugged into the audio port on the tv.   
       
      for some reason we can't get the sound bar and headphones to work at the same time.
       
      we have tried plugging sound bar into optical port rather than hdmi and the headphones into audio port but still we can't get them to work at the same time.
      what do I need to do to get both sound bar and headphones to work at the same time??
       
      thanks
    • By Kanu Tomer
      Hotstar is not available for the lower versions of the tv and there are no updates applied by lg to the firmware.
      My tv is a 2016 model

×
×
  • Create New...