Quantcast
Jump to content
  • 0

Problem with software version 05.80.35


Alcides Andrade

Question

I have lg tv model 49UJ6525, last weekend the tv updated to version 05.80.35, but now I realized that I can no longer use the 5 GHz WIFI network, the network is disconnecting and connecting all the time. I did a test with the 2.4 Ghz network and it works normal, but I would like to use the 5GHz network.
Is it possible to solve this problem?

Link to comment
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

@Alcides Andrade It might be that the new update is making the 5G more sensitive to interference on channels. If you have a laptop or desktop that can access 5G WiFi, download the neat program "WiFiInfoView" from here:

link hidden, please login to view
and run it. Wait for a couple of minutes for it to settle down and pick up your close neighbours WiFi SSID's and check if any close ones are on your same 5G channel. I use channel 36 on mine, and see no interference.

If you don't have a manual for your router model, download one from the manufacturers site, check how to log in, and go to the settings, try changing the channel number to one that nobody else is using.

If you test it in the same room as the TV, this will give you a better picture of what the TV will being getting.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

@Alcides Andrade Thanks for the useful feedback. I had read about that "problem" too, somewhere on this forum, but it is the first time I have seen it confirmed.

I assume that all your OTHER devices on your home network have been fine with the special characters?  I find it very odd, that the firmware and WiFi internal card can be written to work for a time, then drop out the 5G. Did this work for longer on the 2.4G, or were you not able to test  that?  Actually a hyphen (dash) character is not all that special, and I have seen SSID names with spaces in, that work, so it is a bit of a subtle "bug" (as it is part of a standard character set in many languages). If it had been a Tilde (~) then OK, a bit more obscure, but not impossible to code for surely?

Glad you got it working, you post may be useful to others, thanks again.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

@td47 After the firmware update, only the 5Ghz network had a problem with using the hyphen. The 2Ghz network continued to function well even with a hyphen in the network name.
I really believe that it is a bug in the firmware version, however, it is possible to continue using the device normally just by making this change to the SSID of the 5Ghz network.
An easy problem to solve but difficult to discover .....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By majorusa
      Please post here firmware number for your WebOS set including your country or the country where you downloaded the firmware and the model of your tv set:
      - 3.23.24 - Romania- 47LB730v
      - 3.23.34 - Romania -47LB730v - 21.08.2014 by USB
      - 4.30.09 - Romania - 47LB730v - 29.08.2014 - OTA
    • By infiniter
      Hello! I‘m a guy from Germany who bought his first time ever LG TV, the OLED55G19LA. Coming from a Samsung UE49KS7090 I actually expected the LG to be as good as the Samsung in regards of user interface and handling, but it‘s way worse. Well, gotta live with that. But since using it for about two weeks now, I noticed a few things. Since in my job I‘m a software tester (not for TVs, but software for users is software for users), I think I kinda have an eye for things and how they are supposed to be or not. 
      Since there is only a wishlist forum and no „report your bugs here“ forum, I‘ll post my bugs directly here in hope some developer will record them on the bug tracking list.
      1. Bug: Timers. When gaming on my PS5, the TV suddenly came up with ‚will switching off in 5 minutes‘. So I deactivated that timer which was on by default (why??), just to see the same message appearing again after another 4 hours (yes, on weekends gaming sessions can be long). I think this is a typical software developer flaw. The running timer isn‘t canceled when switching that option off.
      2. Bug: Youtube app. When playing videos from a playlist with auto-play activated and commercials come in the middle of a video, after using the „Skip ad“ button it would randomly jump to another video, which isn‘t on the playlist. This only happens when I connect from within thr Youtube app on my iPad to my TV, select videos on the iPad which would put them onto the playlist of the TV. The TV would start playing, a commercial come and zing!, you‘re out of your currently watched video.
      3. Unwanted behavior: when starting the TV, it would also wake my NAS. This isn‘t necessary. It should only wake it when I open the media player app.
      4. Missing option „Start where you left off last time“: when shutting down the TV while Youtube or Netflix are running, I‘d expect it to come up again the same way. But this only happens randomly or not at all.
      5. Bug: HDMI CEC. My A/V receiver is on the HDMI(ARC) port. The LG deteced it as Denon Sound Bar (how??). Switching it on together with the TV only sometimes works. Switching it off doesn‘t work at all. What works nicely is loudness control.
      6. Bug: Audio interrupts. When playing a video in the media player, streaming Netflix or gaming on PS5, which is directly  connected to the TV, the audio stream via ARC would randomly be interrupted for about one second while the video continues neatlessly. I never had such with the Samsung TV. Totally new and extremely annoying bug.
      7. Controversial topic: DTS audio. I learned that LG doesn‘t decode DTS in files played from the media player. But passing it through is not decoding and I don‘t think that LG would need a DTS licence to just pass it through. Of course the question would be „Why not even passing it through?“. The Samsung I used before could do that. Well, this one’s five years old and I know that current models also don‘t support DTS anymore, but perhaps they pass it through.
    • By Derek Weselake (WEZ)
      Hey there,  I have had a  OLED55B6P for ten months and I love it but

      I have a problem all a sudden, just today it starts to show a black screen with fire works every minutes if I don't press a button on the remote.

      I have no eco mode on, no power save modes on, TV firmwire is up to date, and tried turning off on and on the tv.

      anyone know how to fix?
    • By Kanu Tomer
      Hotstar is not available for the lower versions of the tv and there are no updates applied by lg to the firmware.
      My tv is a 2016 model
    • By anton de Freitas
      Why does my my Smart TV keep displaying network disconnected network connected
×
×
  • Create New...