Quantcast
Jump to content



  • Own an LG TV or webOS device? Join our Forum!

    Register now to gain access to our webOS user support forum. Once registered and logged in, you will be able to post a user to user support request topic to this site or reply to existing topics posted by other users. You can also take part in our other webOS user forums. You'll be able to customize your profile, receive reputation points, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more!

  • 0
ERIC.

EG9600 Firmware Update

Question

The WebOS on my EG9600 recently updated to firmware 04.26.00 and now the picture quality is unwatchable, it reminds me of a picture with bad reception.   It’s not just the live tv but also Netflix looks looks just as bad.

I’ve opened up a case with LG but no resolution yet.  I wish that I could just downgrade the firmware to see if that is what caused the issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hello Eric, 

 

I have the same problem here in The Netherlands. The update was pushed and nothing first seem to be wrong. What I have noticed is that my Apple TV 4K device was not able to get into 1010p or 4K anymore. First I thought it was a problem with the device itself. I have cleared the Apple TV and restored everything back to default. Then I searched trough my receiver because the Apple TV 4K is connected there, could not find any answer. 

I called three days ago with LG The Netherlands support, I have made a case and now calling them three days in a row, the guy from Technical assistant was checking his firmware that they standard bring out for you to download, its not matching our firmware update version. No answer back from LG at this moment and they can't give me any sign when they start solving this problem. The discussion is that technical support is very busy due to holiday season. I have tried to reach different levels within LG to get a reaction back, no answer. You see they automatically pushed the firmware to you, my TV and maybe even more people with this problem. I hope they fix this very soon, because they made our TV's bricked now with problems. They advised me to to manually get back or install a different firmware version, because you might get even more difficulties. Maybe they just made a mistake and pushed beta version into live consumer production? - they are very busy at LG right now to get the airplay 2 into the new OLED tv's and earlier models like we have and, who knows our firmware corresponds with this version.

I hope a lot of people start to complain at LG about this firmware issue, this needs to be solved, this WEBOS firmware is not good and effecting the hardware.

Cheers

Ray

Share this post


Link to post
Share on other sites


  • 0

I just figured out what the problem was.  All that I had to do was turn off Truemotion.  It was set to clear and as soon as I turned it off the problem went away!

LG support was useless!!!  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Hblone
      Hallo, I bought a 55un74006LB smart tv in Italy. It seems not to have usb recording capabilities, according to the information on the italian website, but the UK site declare it has. I think it's the same product with the same functions, so how can I turn the live tv and usb recording on? I think I found the options in the service menu but I cannot change the values. Any suggestion?
    • By Noel Walker
      When trying to load the Plex app on an LGWebOs smart TV, app says :-
      CHECK NETWORK CONNECTION    Error CODE : -337
      This may be a temporary issue. 
      Please try again later. 
      (RETRY)     (EXIT APP)
       
      Firstly my network connection is fine. Netflix and YouTube loads and runs just seamlessly. This has only been happening in the last few months If I (RETRY) after a long wait sometimes it connects and loads correctly or I get the same error again. I have tried other Plex clients on my home server and they work just fine.  Specs:
      LG OLED65C8PTA TV running Web OS 04.10.15. LG Plex client app is version 2.1.6 from Sep 2016 Plex server is on my QNAP NAS and at version 1.13.5.291 from Sep 2018. I guess my question is, if the LG Plex client app hasn't changed since 2016 and my Plex server is working for other clients, then what is going wrong?
      Cheers
      Noel
       

    • By OSMAN
      When i get LG webOS TV , am i gonna have the access to watch free LIVE channels such as beIN SPORTS or CBC NEWS  and others
       
    • By ErnieS
      All of a sudden after a software update, when I try and mirror my iPhone to my LG OLED65 TV, it asks for my login and password. I have no idea what they are. How do I reset them?
    • By Thomas Devenney
      Hi,
      I use the YouTube app on my LG OLED55B6V smart TV on a daily basis. Does anyone know in 2020, if there is an external keyboard I can use on the YouTube app? 
       
      Thanks. 


×
×
  • Create New...