Quantcast
Jump to content

Issues connecting the emulator or installing via app manager


Recommended Posts

Hey devs,

I'm setting up the dev enviroment for webOS since 2 days now and seems to get to an dead end.

I followed this tutorial

link hidden, please login to view
to step 6 which is the 'ares-install com.myproject.app' part.

The CLI output:      cli.png.94adc6bf4e24a4d5e73a55f7a162663c.png

 

Trying to connect the webOS IDE:      ide.png.59b4c5f0b9eef93bdb219fe67c45e1b4.png

 

Trying to install via App Manager:    appmanager.png.85ca52a4b283efbfeaadb58396f4b7e7.png

I have the feeling that these are different issues, but can't get a clear overview about whats the problem.

I am using

- webOS TV Emulator v4.0.0

- VirtualBox 5.2.12

- WebOS IDE Build 1532

- Windows 10

 

So far I tried:

- Changing the IP and Port in any combination you could get from IP [127.0.0.1, VirtualBox-IP which is shown in ipconfig] and port [6622, 22].

 

If you need further information, let me know.

Hoping someone can help me out at this point.

 

 

Edit: No need for help anymore. I tried to set something working up for 16 hours of worktime now. Including attempts with windows, ubuntu 16, ubuntu18, different solutions from the internet. Everything failed 😕 Stopping on this project now.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Posted Images

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By bobjirous
      Hello,
      I am not able to force my new TV LG 49UN7400 to sound output only for BT - not BT headphones + internal speakers. Headphones are correctly paired, because "headphones + internal speakers" works, but I want hear sound ONLY in headphones and the choice "Bluetooth" is not active/selectable... 😕 Any suggestions? Thanks in advance.


    • By qUArtEx
      Hi to all! 
      I'm really new into this and have a problem. My 2018 LG 55UJ635V-ZF has only webOS 3 (latest; ethernet-automatic download) an i can't use airplay or miracast. The apps i found in the store for mirroring are only pay2use to use this needed feature for me.
      On the LG Homepage i can't find an upgrade for my TV an maybe is my tv really to old for upgrades or am i wrong?
      Maybe someone can help me out or bring some light for me in this.
      I also found the suggestions on this site for the firmware 4.70.70 (for the UJ's), but i can't download....error.
      sorry for my bad english 🙂
      thx for your help, quartex.
    • By GiotisCy
      Hello, 
      I have recently purchased an LG C2 Oled TV which I connected with my Samsung HW-Q800B 5.1 soundbar via eArc HDMI. When I select "Passthrough" as a Digital Sound Output on LG TV sound advanced settings, there is an obvious sound response delay around 3 seconds when I pause and unpause the movie on Netflix or Prime video streaming apps on LG TV. For example, when I start the movie, the video starts and sound starts 2-3 secs later. When I pause the movie, the sound continues for 2-3 secs after the video has been stopped. There is no any lip sync issue, just this response delay of the sound from the soundbar. This happens only on LG TV Apps. If I connect to an external HDMI device such as AMAZON Fire Stick 4K, there is no such sound delay issue neither on Netflix neither on Prime Video. 
      Thus, the problem seems to be on LG TV apps.
      If I change the Digital Sound Output to "Auto" instead of "Passthrough" the issue is gone but sound quality is not as good as with Passthrough selected. So I do not want this to be my option.
      I would appreciate if someone could come with a solution on this. 
       
    • By codepoet
      Greetings Touchpad users! The webOS Nation Forums went down this month -- unceremoniously redirected to some crappy review site, despite the community's pleas to let us save or preserve it in some fashion. As a result, we're looking here (and other places) for some kind of community forum!
      For those who visit here, I wanted to let you know that despite all recent set-backs, the legacy webOS community is alive and well, still using our Touchpads, Pres, Pixis and Veers in 2023!
      Resources to get online, apps to try out, and lots of other things to do can be found at webosarchive.org
      We've also got a Discord server going -- it even connects to webOS Devices, through a modern app called SimpleChat. Come join us at docs.webosarchive.org/community
    • By Aliaksandr Baranouski
      Hey guys,
      While I have Sonos Beam gen2 connected to my LG 65C12LA via HDMI (eARC) I can’t select any other output device e.g. bluetooth headphones. I can technically select it in TV menu for like 5 seconds, and then output switched back to HDMI (eARC). Is it a bug or feature? 
      Thanks in advance!



×
×
  • Create New...