Quantcast
Jump to content



  • Own an LG TV or webOS device? Join our Forum!

    Register now to gain access to our webOS user support forum. Once registered and logged in, you will be able to post a user to user support request topic to this site or reply to existing topics posted by other users. You can also take part in our other webOS user forums. You'll be able to customize your profile, receive reputation points, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more!

  • 1
Avishka

Abouth the magic remote

Question

Remote is not working properly i Tried Many times New registration by with tv but it also not working ... I Cant Volume get up or down and cant go to the home it has bees strucked what Should i Do? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I have my LG TV UH7700 for more than 2 years now and the Magic Remote worked fine until 3 days ago, I remember the was a recent firmware update. Now I have the same problem you posted, I registered and de-registered it multiple times and it works at some point but then doesn’t do more than turn the tv on and off. Sometimes it starts to work, but then stops again. At certain times it fails to register, but then, it is when it works and do more functions for a while, until it registers again and stops working. Have changed batteries, and done everything recommended, but still fails. I guess it is a firmware/software problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites


  • 0
On 5/21/2019 at 11:19 AM, maxmexico said:

I have my LG TV UH7700 for more than 2 years now and the Magic Remote worked fine until 3 days ago, I remember the was a recent firmware update. Now I have the same problem you posted, I registered and de-registered it multiple times and it works at some point but then doesn’t do more than turn the tv on and off. Sometimes it starts to work, but then stops again. At certain times it fails to register, but then, it is when it works and do more functions for a while, until it registers again and stops working. Have changed batteries, and done everything recommended, but still fails. I guess it is a firmware/software problem.

Hello!

I have found the simplest solution from another forum, and worked perfectly for me:

Best Answer

Here was my solution, after suffering the exact same issue (Hitting the OK/Scroll button resulted in "Bluetooth service needs to be initialized").

1. Turn off the TV
2. Unplug the TV
3. Wait 15 seconds
4. Plug in the TV
5. Turn on the TV via the power button on the TV itself (Not the remote)
6. Click the OK/Scroll button on the remote

This should initialize a pairing. Hopefully this helps somebody that has the same issue.
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I Had this problem also and found buy making sure the TV was properly turned off each time I shut it down, then the TV and Remote always connect properly.

Go to Settings / General / Quick start+ (to OFF)

This will make sure the TV turns properly off and not just goes to sleep.

This fixed the remote control issue for me....

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By -ethan-
      After updating my TV (OLED65GXPUA) on August 31, 2020 the HDMI-ARC volume support changed: pressing the volume up/down button once on the magic remote will continuously apply volume changes until the volume has reached the maximum or minimum value.  Prior to this update volume changes over the HDMI-ARC interface behaved as expected: one press of the remote button would apply one increment or decrement to the volume.  A Klipsch Bar 48 is attached to the TV over the HDMI-ARC interface.
      After the update the TV is running:  webOS TV version 5.1.1-3701, Software version 03.10.41.  I do not have the version information prior to the update.
       
    • By soopergoob
      my original magic remote is on its very last half-a-leg.  i ordered what was supposed to be a suitable replacement as i was informed that my particular model remote had been discontinued.  the new remote is an LG AN-MR700 and it will not register to my LG webOS tv.  i can control power and volume only.  pressing the ok wheel attempts to register but comes back as fail after about 30 seconds.
    • By hansgruber
      Keep getting this message on the top right hand corner of the TV screen
      "Your Magic Remote Signal Is Unstable"
      There is a ton of lag, almost to the point where the remote becomes unusable, then it snaps out of it and works fine for 2-5 seconds then the lag comes back.
       
      Other support forums suggested to hold down the back arrow and the home button simultaneously until the power button on the remote blinks.  I've done this, and it re-registers the magic remote, but it does not fix the lag.
       
      I have also reset the TV back to initial settings, but still the lag persists.
       
      Anything else I can try?
    • By JustineC
      The dog at the remote so I purchased an RCA universal. Afterprogramimg it everything works EXCEPT the home key takes me to the live tv guide something I do not want at all. How do I remove channel plus live tv input and get my home screen with apps back?
    • By Thomas Devenney
      Hi,
      i have the LG OLED55B6V. I think that's the right model name?
      anyhow, I have a pair of Bose qc35 wireless Bluetooth Headphones, which work fine with my LG TV. However, when I pair my Samsung true wireless Bluetooth Headphones, the sound is infinitesimally low, no matter how far I turn the volume up on both devices.
      Why?


×
×
  • Create New...