Quantcast
Jump to content



  • Own an LG TV or webOS device? Join our Forum!

    Register now to gain access to our webOS user support forum. Once registered and logged in, you will be able to post a user to user support request topic to this site or reply to existing topics posted by other users. You can also take part in our other webOS user forums. You'll be able to customize your profile, receive reputation points, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more!

  • 0
mclane8202

LAN speed problem

Question

Hi,

I was curious about the internet speed via the ethernet port on my 55B8PLA, I have measured 40-50Mbs in some different sites(on browser), however I have a 100Mbs connection. I have tried it on my laptop(unplug the cable from the TV and connect it to my laptop), and it shows the 100Mbit speet. I can't find why the TV has half of the full speed...

Thanks for the help.

Br.

Gábor

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I have just tested my UH8507 with speedtest.net within browser. It measured 94.4 Mbps, which is OK for 100 Mbps LAN card. I do not know what could be wrong with your TV.

Share this post


Link to post
Share on other sites


  • 0
On 1/3/2019 at 1:08 AM, mclane8202 said:

Hi,

I was curious about the internet speed via the ethernet port on my 55B8PLA, I have measured 40-50Mbs in some different sites(on browser), however I have a 100Mbs connection. I have tried it on my laptop(unplug the cable from the TV and connect it to my laptop), and it shows the 100Mbit speet. I can't find why the TV has half of the full speed...

Thanks for the help.

Br.

Gábor

open " screen share " app on ur tv and turn " listen mode " off ...

problem solved . 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

However I try to find the listen mode off, as I read it is affect the wireless speed. After starting the Screen share, there is no listen mode off option, just the connection histry, and a guid for connect phones. My problem with the wired speed.

The 55b8pla has a 100Mbit port.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Brennan Phoenix
      According to the developer site, the Web Engine powering the Apps and I assume the Web Browser on WebOS is built on version 53 of Chromium (for 2018-2019 models) or Chromium 68 (for 2020 models). Version 53 is from 2016, and 68 is from 2018. The current version is 85.
      The latest version of JavaScript used  by modern websites (ES7) is only supported in version 68 and above, and there has been some evidence that although WebOS is using version 53 of Chromium the browser is not fully compatible with the previous JavaScript version (ES6).
      The result is that by keeping the WebOS browsers locked in older Chromium bases users will find more websites become unusable on our Smart TVs as old sites are upgraded to new versions and new sites come out. This is not an issue for Android based Smart TVs where users can install current web browsers of their choice.
      LG is supposed to be a leader in technology- I have been incredibly pleased with my LG phones and other appliances but am extremely disappointed with the proprietary WebOS browser on LG Smart TVs. IN 2020 it is unacceptable thar such a fundamental function of a smart device (web browsing) is so out of date.
    • By arm
      Have LED 60" LG . Get message that browser is outdated. Do not know how to upgrade.
    • By Kuldeep Patel
      link hidden, please login to view Is not loading  in LG TV  WebOs browser can you please help in this?
    • By John Bizeray
      I recently updated the firmware on my  LG43UH610V.  Now I constantly get "Wired Lan cable disconnected" / "Wired network is connected" messages even while watching a video file from my NAS. The TV is connected and using the network while getting these messages. It has always been on a fixed IP address on the LAN.
    • By Ian Mikutel
      Just purchased a new C9 65" and when playing YouTube videos at any speed faster than 1x on WebOS, the audio in the video distorts. A friend confirmed the same on his LG. Is this a known issue, any workarounds, or anyone we can notify on WebOS team to help address?


×
×
  • Create New...