Welcome to LG webOS - Smart TV, Phone, Signage, Appliance User to User Support Forum

Register now to gain access to our webOS user support forum. Once registered and logged in, you will be able to post a user to user support request topic to this site or reply to existing topics posted by other users. You can also take part in our other webOS user forums. You'll be able to customize your profile, receive reputation points, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more!

This message will be removed once you have signed in.

  • 0
Sign in to follow this  
Followers 0
dcw@94945

Not getting sound from WebOS applications through my receiver.

Question

I have a new LG 4k UHD TV. 60" if that matters.  I also have a new Yamaha RX-V481 a/v receiver.  

Try as I might, I can't get the sound from the WebOS apps, like Netflix, Vudu and Amazon prime to play through the receiver. 

Here's the setup:  HDMI from Xfinity set top box to receiver HDMI in. HDMI out from receiver to TV HDMI input. So far so good. 

To move sound from the WebOS apps to the receiver, I have the HDMI-ARC output from the TV to another HDMI input (HDMI 3) on the receiver. That input is not labeled HDMI-ARC, and there isn't any HDMI so labeled on the receiver.I have the TV sound settings set to HDMI-ARC, and SIMPLink is turned ON.  But when I turn the selector on the receiver to HDMI 3 I get no audio.     

Not sure if this is an LG TV or a Yamaha receiver setting issue.  Though I am nearly certain that it is a user error issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

0 answers to this question

There have been no answers to this question yet

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.
  • Similar Content

    • By paulc
      I have an LG 55SJ810V TV and Philips CSS5530B Surround Sound Speakers. The speakers work fine with everything except my LG ARC, including optical and BT from the LG and the ARC from a JVC TV, but I just can't get them to work off the ARC from my LG TV.  
      I have played around for hours with the TV settings. The Sound Out is set to External (Optical/HDMI ARC), although it often returns to default internal speakers. I've tried it with SIMPLINK on and off and the mode as Auto and PCM. Nothing sticks. I say sticks because I've had it working for a few seconds a couple of times, then it just goes off. E.g when switching cables from my JVC ARC to my LG ARC it worked for a few seconds.
      I've tried the Device Connector a few times, using either the Soundbar or Home Theatre set up. I've tried this after resetting the TV back to factory settings too. Nothing.
      LG customer services didn't seem too helpful and said a technician would call but if they do they're not quick!
      Any ideas would be much appreciated, otherwise it's going back for another brand because the twin tuner feature doesn't work as expected either (can't record one and watch another).
    • By dolbnya
      Hello!
      I like my OLED55C6V-Z very much, because it is the main part of my home theater, but it would be really great if my TV could translate sound stream from DLNA to HDMI-ARC "as is" without any changes or processing, just in Pass-Through mode. Because most DLNA-mediaservers can translate video and audio streams of videofiles without any processing. Because now when I watch a video with DTS-MasterAudio or DolbyTrueHD from DLNA-mediaserver on my TV connected with AV-receiver through HDMI-ARC, AV-receiver get only DTS or DolbyDigital and it is very pity since  AV-receiver is able to handle DTS-MasterAudio or DolbyTrueHD absolutely properly.
      Thank you in advance!
    • By SnakeFighter
      Hi Everyone
       
      Not sure if anybody's able to shed any light on this....
       
      I recently bought a 55UF860V, which I like a lot.  I have it connected to a Pioneer HTP-072 sound system, which is working nicely, BUT I have discovered that I cannot get 5.1 surround sound out of the TV.  I have tried using both the optical out and the HDMI ARC thing, and both appear only to output stereo.
       
      I've had a good old fiddle with the menu settings, no no avail.  5.1 works fine with anything connected directly to the sound system.  Funny thing is, I could have sworn that it used to work- I previously had an HDMI cable in use that didn't want to work with ARC, but since swapping it with another, I have been unable to enjoy Netflix in surround sound.  Really wierd.
       
      Any suggestions gratefully accepted!
       
      Cheers
      Charlie