Quantcast
Jump to content

Lag/buffring when Streaming from NAS


Recommended Posts

Hi,

I have recently purchased LG 32LH602D TV which has WebOS3 Version 03.20.08. I usually stream Pictures/ Audio/Video from my WD NAS drive. Previously i had Samsung Smart TV and streaming has never been any issue. Now setup is same only change is Samsung has been replaced by LG TV and I am facing issue streaming, Pictures take lot of time to buffer/ videos take time initially to buffer and then again stop in between to buffer. Spoke to some local LG technicians without any help. Is there any know issue. I do see lot of lag even while changing menus like settings on TV.  

I am using LG Photo & Video app to stream, been reading Plex availability in LG store but I don’t find it there,… is it available or removed?

 

My setup is .

 

NAS connected to router via LAN cable / TV connected to same router via LAN cable ( tested Wifi as well but same issue)

 

My all other devices can stream from same NAS device without any issue Wifi or LAN  

 

​Any help will be appreciated.

 

​Cheers

Showkat

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Nick Payne
      I can stream ABC content using either the iView app on our LG G1 65" OLED, or via the iView Android TV app that is installed on a Chromecast with Google TV that is plugged into one of the G1 HDMI ports. If I stream content using the app on the TV, every few minutes there's a momentary (fraction of a second) interruption to both sound and video. If I stream the same content using the app on the Chromecast, I get no such interruptions. Both TV and Chromecast are using wired Ethernet connections to the same switch, so I can't see that these interruptions are due to a network problem, or I'd see them on both devices. It would seem to be a problem with the app provided on the TV. Other streaming services that we access via apps on the TV (Netflix, Stan, Amazon Prime, etc) do not show the same problem.
    • By NickL
      Hi,
      I recently bought an LG UK6500PLA TV (my first LG), but I have a difficult time streaming content (Wifi connected), e.g. Netflix series is streaming in low resolution.  The router is only 10 feet away from TV (but ethernet is not an option) and uses a 5GH frequency range.
      I have tried making a speed test at fast.com, for both the TV (through the Webbrowser) and for my laptop and iPhone. The speed test for TV showed 2.5 Mbps and my laptop and iPhone showed 110 Mbps. Can there really be such a big difference? I am starting to wonder if this might be a warranty issue?
      Do any of you guys have experience with bad Wifi reception on your LG TV or have any suggestions on how to fix it? 
       
      Br,
      Nick
    • By rupy911
      Good evening everyone, Since yesterday I have a problem that is driving me crazy. I have the smart TV in question and I can practically no longer see any content from any platform except YouTube, let me explain. If I open Netflix I see everything correctly but when I launch any content the TV loads up to 20-25% then gives me an error stating that that content cannot be played. Same problem with Disney+, the app tries to load any video then gives me an error, try again, same thing with Amazon prime. Basically only YouTube works. I'll list what I did: - Fully updated TV, fully updated apps - I unplugged and waited, nothing - I reset to factory settings, nothing - I changed 3 different networks, two wifi and one wired, changed 3 different DNs, inserted manual IPs, put back DHCP, nothing - I uninstalled and reinstalled the apps, nothing. The network works because the TV runs all the tests and is connected stably to my fiber. It's a problem that not even LG support can tell me about. I don't know what to do anymore, all that remains is to think of a firmware/hardware problem. Can you give me some advice? Thank you Roberto
    • By LG user1
      I can't open settings on my LG B9 55" either from the remote (results in black screen) or from menu system (same). Also, when I click on any streaming app, nothing happens although the buttons on the remote otherwise work. I would like to try a factory reset, but can't do this without accessing the system menu. If you know how to factory reset without the menu or otherwise know a fix, please let me know!
    • By Bokka
      Hi everyone!
      As far as you know, will Microsoft's Xcloud service always be exclusive to Samsung smart TVs or is the app also expected to arrive for TVs with WebOS?
      I know that I can use the browser on the TV, but I wonder if a special app will come out in the future.
      Also, if you know, will the PsNOW do Sony app ever come out to play Playstation titles in cloud streaming?
      A thousand thanks
×
×
  • Create New...