Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    Register now to gain access to our webOS user support forum. Once registered and logged in, you will be able to post a user to user support request topic to this site or reply to existing topics posted by other users. You can also take part in our other webOS user forums. You'll be able to customize your profile, receive reputation points, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more!

  • 0
Alessio1989

Unable to play FLAC files from PC server

Question

I am unable to play or see any FLAC files from my PC connected in my home network. The Music application does not see at all any FLAC files in the server folders (runnning Windows 10 Pro)., MP3 works fine. Putting FLAC files on an external USB device (like an USB stic) works, but not network sharing. Any suggestions?

Model: 43UJ750V Software: 03.60.15 (last version).

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I have the same problem on my new LG OLED 65C7V model:

I am unable to play or see any FLAC files from my PC connected in my home network (I have tried changing the extension name with FLA ect. and always same problem).

The Music application does not see at all any FLAC files in the DLNA  server folders (I have oneserver  Windows 10 and another server ASUS RT-AC68U, always same problem).

MP3 and M4A  works fine. Putting FLAC files on an external USB device (like an USB stick) works, but never via DLNA network sharing. Any suggestions?

Model: OLED65C7V Software webOS: 04.70.30 (last version).

Share this post


Link to post
Share on other sites


  • 0

Same here (I do realise though, that flac is not listed in the specs; would however be great to have it; possibly not implemented for licensing reasons)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • Question: files on USB device shown as ._xxx.jpg

      To have a picture  show on my new LG OLED55B87LC I've connected an external USB 3.0 hard disk (formatted with MS-DOS FAT32 on my iMac) that I've filled with hundreds of pictures from my Fotos App.  But when I open this drive on the TV the jpg pictures (numbered 1.jpg to 999.jpg) show up as ._1.jpg to ._999.jpg. When I scroll down at the end the list then the real jpg`s appear. So it looks like there's a copy of each file on this drive starting with  ._  ?? And all of them can't be shown on the TV - they look faulty ?  I've tried out with another drive / USB stick - just the same problem. Does anyone experience the same problems ? Do USB devices have to be formatted in a special way ? Any idea how to solve this ? 

      Ah - and beside this strange thing - is it normal that it last that long for the system of the TV to create all the thumbnail pictures to show on the TV ? When I scroll through a long list of pictures it lasts always a few seconds until the icons of the pictures really show the contents. This is really annoying because it makes the feature useless if I need several minutes to find a picture I'm searching for. Why is it that slow ? Is the USB connection only with 2.0 Standard ? Or is it a performance problem of WebOS ?   

      By rologoetz, in LG webOS Smart TV Questions

      • Awaiting best answer
      • 0 votes
      • 3 answers
    • Question: Unable to load user agreements

      I have recently purchased an LG 43UH610T television.  I am located in Bali, Indonesia.  Everything seems to be working fine, but when I click on any of the options, such as LGTV, YouTube etc, it tells me I must first consent to the LG Smart TV user agreement.  However, I then get a message saying "Unable to load user agreements - a server error has occurred ......" Can you help?

      By Fletcher, in LG webOS Smart TV Questions

      • Awaiting best answer
      • 14 votes
      • 28 answers
    • LGWEBOS signange - Application gets hung and issue with regional news

      Hi, I have been using webos for my signange where I render my advertisement and configured live news feeds. I have configured as follows Live National news - > Advertisements->International news->Advertisments..etc.. This is how i configured ,but noticed that application gets hung and wanted to know 1)Is webos not designed be used for such a heavy applications/rendering? 2) Malayalam fonts are not rendered properly where as it is working fine in Android. Can somebody throw some light on this ? Appreciate if someone from LG can respond as well Rgds Lijo

      By Lijo, in LG webOS for Signage

        
      • 1 reply
      • 140 views
    • Question: Application not installed

      I just bought a new 55UK6090PUA.  While setting up the TV I tried to launch Netflix and needed to update.  I clicked on Update and then I got a message “application not installed.”  I could not install or update the app.  Ideas?

      By 55UK6090PUA, in LG webOS Smart TV App Questions

      • Awaiting best answer
      • 0 votes
      • 0 answers
    • Network connection issues. LG Content store doesn't connect.

      I did a refresh of my LG TV 3 days ago. Sold the old LG 47" 3D LED TV and bought new 55" LG Super UltraHD TV with WebOS. I believe, the biggest con of this new TV is WebOS. Its totally frustrating. Sorry for WebOS fans. It isn't that smart and functional they way it looks. The problem I having since 3 days and being a network engineer, I am unable to solve a network issue myself which is even more frustrating for me. Ok, let me explain the issue. The TV when installed was connected to LAN cable to my router which has direct internet connection. The TV works and none of the apps were working. Basically TV wasn't able to connect to internet via apps. If i open web browser, it was working fine with all webpages showing correctly. I'll skip the part of contacting LG support which was useless. All troubleshooting steps like resetting, formatting, changing time zone, location, region was done but no luck. Finally I connected the TV via mobile hotspot and it just worked which gave me the clue that some ports are being blocked by my ISP or router. My internet setup is this way. Internet cable from ISP -> ISP Modem (can do NAT and work as router) - WiFi Router (NAT, DHCP, etc) -> all LAN clients. I put my LG TV in DMZ, opened all ports, etc but no luck. Then I converted my ISP modem as router and connected the LG TV directly to it and it started working..!!! My WiFi Router is TP-Link Archer C7 and I was using stock firmware. Thought it was creating issues and I installed DD-WRT, Open-WRT but no luck at all. The apps which were installed in TV when TV was connected directly to modem are still working fine. Youtube, Plex, Netflix, etc all are working but when I open LG Content Store, it just refuses to load. I am not sure what wrong my TP-Link router is doing. There is something wrong with the LG TV content store. If it requires to open ports, then I would like to know which ones. Sorry for the long port, may be my frustration of 3 days with no luck.!!  

      By akhil7j, in LG webOS Smart TV Discussion

        
      • 3 replies
      • 842 views


×