Quantcast
Jump to content
  • 0

Netflix: Quality fluctuating a lot


Zzuk

Question

Hello together,

 

right now I have a 120 mbit/s DS-Lite connection and a ConnectBox router. My LG 43LH590V (LG webOS 3.0) smart TV is connected to the router using WiFi (2.4 GHz) - the distance between those is about a metre.

 

Normally the connection should provide enough bandwidth to stream HD all the time but somehow the quality fluctuates between full HD and 240p (or whatever the worst quality on Netflix is) all the time.

 

Did someone else encounter this problem? I locked the Quality to "highest" for all profiles on my Netflix account but somehow this had no effect on the smart TV.

Next attempt was to reinstall the App: I am watching streams for an hour now and the quality didnt drop so this could be the final solution however I will have to monitor it longer.

 

Did someone else encounter any of those problems?

 

Thanks for any help :)

Link to comment
Share on other sites

  • Answers 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

Popular Days

Top Posters For This Question

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Alex
      Automatic Firmware Update
      Press the Home/Smart button on your remote to bring up your launcher bar.
      Click the Settings icon in the top-right.
      Choose the All Settings option at the bottom.
      Choose the General menu from the left.
      Scroll down, near the bottom of the list, and select About this TV.
      From here, make sure Allow automatic updates is checked, and click the Check for updates button.
      If an update is found, follow the steps on screen to download and install it.
       
       
    • By yenn22
      Hi, since I think yesterday I have an issue with HBO GO - it just shows unsupported device and that is it. According to their website, WebOS 3.5+ should be supported, I have LG uh6107 and in menu it shows SW version  5.60.15, so I think it should be ok.. does anybody have the same issue?
    • By Shaggy men
      Hi all!
      I am trying to connect the TV to my 2.4Ghz wifi because I have a Google Home mini and some smart lamps that only work on that 2.4Ghz frequency. This would ensure that everything was on the same network.

      When I configure the tv to connect to the 2.4Ghz wifi,  always gives me an error that it could not connect to the network. If I try to connect to the 5Ghz network (with a different name than the 2.4Ghz) it connects without problems. If I connect the cable tv it works too. All home devices that connect to the 2.4Ghz network are working fine. 
       
      Any solution to something that should be so simple?
    • By Alfvenwave
      Hi, I'm curious if anyone else is seeing this annoying new behaviour.
      I have my SKY Q box on HDMI1 and have become accustomed to switching back from Netflix (or any other app for that matter) by having HDMI1 assigned to button "1" using the Quick Access feature.  In the last week though, this feature has stopped working properly. If I am in Netflix and I press the "1" button, nothing happens (as expected). If instead I hold down the "1" button to switch to SKY I get a pop up that says this: "Do you want to add Netflix to [Quick Access 1]?".   If I then hold down the "0" button, the 3x3 grid "EDIT QUICK ACCESS" pop-up appears and I can clearly see my SKY Q/HDMI 1 in the top left grid position (button "1")!!!
      If I then switch via the Home button to HDMI1 and remove HDMI1 from Quick Access (via the  EDIT QUICK ACCESS pop up), I can then re-add it by holding down 1 or from within the pop-up. Now, if I go into Netflix and then hold down 1, my TV does (correctly) switch to HDMI1. Hurrah! If however I turn my TV off and back on, then go to Netflix, then hold down "1", I am back to square one with the question "Do you want to add Netwflix to [Quick Access 1]?"......Grrrr!!!
      I have tried switching the TV off at the wall, leaving for 10 seconds and repowering, which doesn't fix the problem (I don't believe WebOS reboots when you do this). LG appear to have made it a practical impossibility to reboot WebOS via anything other than a factory reset which I don't really want to do as it'll take me too long to get all my settings back to where I have them now. Some blogs suggest that the "User Licence agreement" setting can be changed which forces a reset from within the General tab but I don't see this on my TV (guessing that WebOS interface has changed).
      Anyone have any ideas? 
      Rob.
       
    • By John Bizeray
      I recently updated the firmware on my  LG43UH610V.  Now I constantly get "Wired Lan cable disconnected" / "Wired network is connected" messages even while watching a video file from my NAS. The TV is connected and using the network while getting these messages. It has always been on a fixed IP address on the LAN.

×
×
  • Create New...