Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    Register now to gain access to our webOS user support forum. Once registered and logged in, you will be able to post a user to user support request topic to this site or reply to existing topics posted by other users. You can also take part in our other webOS user forums. You'll be able to customize your profile, receive reputation points, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more!

Question

Hello LGuys,

 

I've just bought this LG 42" LB70 TV and I am unable to play anything from my USB 3.0 drives. It's just simple USB 3.0 key with 16GB capacity. The TV recognize the USB device and is also able to show the content. But as soon as you push play on any of the file (doesn't matter whether that's .AVI or .MP4), the middle circle strat rolling and per TV the USB disconnects itself with the TV saying that I should consider safe disconecting next time . That's actually nice warning however in this paricular case, I have not disconnected anything. So my question is - how to make the files played on my tv from the 16gb USB 3.0 drive?

 

TV model: LG 42" LB70 (http://www.lg.com/uk/tvs/lg-42LB700V)

WebOS:    04.32.20

 

USB drive: A-Data C103 16GB USB 3.0 (http://www.adata.com/index.php?action=product_specification&cid=1&piid=146&lan=en)

A-Data DashDrive UV128 16GB USB 3.0 (http://www.adata.com/?action=product_feature&cid=1&piid=204)

 

Notes:

I've tried formatting A-Data C103 16GB USB 3.0 to FAT32 and NTFS both with no result.

The USB 2.0 devices work just fine.

I already returned one TV as I thought I had bought the defective piece, however this new one (2nd one) has the same issue as well.

 

Please help. I am out of ideas.

 

Veronika

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi Veronika,

i think that the issue can be due the size of the USB key, 16 GB.

 

As the tv expect and uses USB 3.0 port for HDD to get Live TV extra functionalities like pause, replay, etc..

it need 40GB of free space to do that and may be then refuse and disconnect the key.

I think this is a bug of WebOS and not a defective piece.

 

Hope to help,

Stefano

Share this post


Link to post
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • Question: Unable to load user agreements

      I have recently purchased an LG 43UH610T television.  I am located in Bali, Indonesia.  Everything seems to be working fine, but when I click on any of the options, such as LGTV, YouTube etc, it tells me I must first consent to the LG Smart TV user agreement.  However, I then get a message saying "Unable to load user agreements - a server error has occurred ......" Can you help?

      By Fletcher, in LG webOS Smart TV Questions

      • Awaiting best answer
      • 14 votes
      • 28 answers
    • Question: files on USB device shown as ._xxx.jpg

      To have a picture  show on my new LG OLED55B87LC I've connected an external USB 3.0 hard disk (formatted with MS-DOS FAT32 on my iMac) that I've filled with hundreds of pictures from my Fotos App.  But when I open this drive on the TV the jpg pictures (numbered 1.jpg to 999.jpg) show up as ._1.jpg to ._999.jpg. When I scroll down at the end the list then the real jpg`s appear. So it looks like there's a copy of each file on this drive starting with  ._  ?? And all of them can't be shown on the TV - they look faulty ?  I've tried out with another drive / USB stick - just the same problem. Does anyone experience the same problems ? Do USB devices have to be formatted in a special way ? Any idea how to solve this ? 

      Ah - and beside this strange thing - is it normal that it last that long for the system of the TV to create all the thumbnail pictures to show on the TV ? When I scroll through a long list of pictures it lasts always a few seconds until the icons of the pictures really show the contents. This is really annoying because it makes the feature useless if I need several minutes to find a picture I'm searching for. Why is it that slow ? Is the USB connection only with 2.0 Standard ? Or is it a performance problem of WebOS ?   

      By rologoetz, in LG webOS Smart TV Questions

      • Awaiting best answer
      • 0 votes
      • 1 answer
    • Question: LG Content Store

      Hi all I hope someone can help me. I recently purchased an LG 55" TV and noticed there is a My Content Menu. When I try and add shows it's only finding them from Prime or YouTube, it doesn't show up searches from NowTv or Netflix. Is the store only able to find titles in Prime or should I be able to search NowTv and Netflix etc via the content store and My content tab?    Hope I haven't confused anyone and hope this makes sense? 🙂   Many Thanks in advance

      By Ross, in LG webOS Smart TV Questions

      • Awaiting best answer
      • 1 vote
      • 0 answers
    • Question: Streaming 4K content with high bitrate

      Hi.  I've got a LG OLED C7 with smart IP TV app. I'm having trouble watching 4k movies with high bitrates ( some movies have bitrates higher than 80mpbs). I already connected the TV with wifi AC (5Ghz) instead of ethernet connection (which has only 100mbps port).   My internet connection has a speed of 200mbps (tested on tv browser).  Nevertheless I'm struggling playing those 4k high bitrate movies. Every few minutes it buffers. What can be the problem? The TV plays high bitrate movies from USB or bluray and the internet speed should be enough for those bitrates.  Is it possible to install a gigabit ethernet port in the pcmcia port? Thanks for your help. 

      By bfds89, in LG webOS Smart TV Questions

      • Awaiting best answer
      • 0 votes
      • 9 answers
    • Network connection issues. LG Content store doesn't connect.

      I did a refresh of my LG TV 3 days ago. Sold the old LG 47" 3D LED TV and bought new 55" LG Super UltraHD TV with WebOS. I believe, the biggest con of this new TV is WebOS. Its totally frustrating. Sorry for WebOS fans. It isn't that smart and functional they way it looks. The problem I having since 3 days and being a network engineer, I am unable to solve a network issue myself which is even more frustrating for me. Ok, let me explain the issue. The TV when installed was connected to LAN cable to my router which has direct internet connection. The TV works and none of the apps were working. Basically TV wasn't able to connect to internet via apps. If i open web browser, it was working fine with all webpages showing correctly. I'll skip the part of contacting LG support which was useless. All troubleshooting steps like resetting, formatting, changing time zone, location, region was done but no luck. Finally I connected the TV via mobile hotspot and it just worked which gave me the clue that some ports are being blocked by my ISP or router. My internet setup is this way. Internet cable from ISP -> ISP Modem (can do NAT and work as router) - WiFi Router (NAT, DHCP, etc) -> all LAN clients. I put my LG TV in DMZ, opened all ports, etc but no luck. Then I converted my ISP modem as router and connected the LG TV directly to it and it started working..!!! My WiFi Router is TP-Link Archer C7 and I was using stock firmware. Thought it was creating issues and I installed DD-WRT, Open-WRT but no luck at all. The apps which were installed in TV when TV was connected directly to modem are still working fine. Youtube, Plex, Netflix, etc all are working but when I open LG Content Store, it just refuses to load. I am not sure what wrong my TP-Link router is doing. There is something wrong with the LG TV content store. If it requires to open ports, then I would like to know which ones. Sorry for the long port, may be my frustration of 3 days with no luck.!!  

      By akhil7j, in LG webOS Smart TV Discussion

        
      • 3 replies
      • 787 views


×