Quantcast
Jump to content
  • 0

Can't install Emulator v2 or v3 using Component Manager


Jeff Tyson

Question

I have installed the SDK, and I'm trying to install the v2 and v3 emulator using the component manager.  When I click install it says Downloading but is stuck at 0% eventually it errors out saying "Network connectivity issues. Try again after some time.".  I have tried uninstalling and re-installing the SDK, rebooting my computer and using a different network.  Nothing seems to work, it keeps failing to download.

Please help.

--Jeff

Link to comment
Share on other sites

  • Answers 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

Top Posters For This Question

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I found workaround for this issue.  

  1. Run componentmanager from webOS_TV_SDK\ComponentManager
  2. Click download for the emulator version which you need. And after "downloading" text will appear cancel it
  3. Go to TV_logs subfolder and find there latest log file. In the end of this file you will find URL like this 
    link hidden, please login to view
     (may be it different for different OSes)
  4. Now open url in this browser and you will see there something like this 
    {"fileId":"RF00013183","gftsUrl":"https://gfts.lge.com/fts/gftsFilePathDownload.lge?key=dlRF00013183&hash=63VaDyhP7SS5WkQP&mtime=1553668504000"}
  5. Copy generated URL and download emulator zip file
  6. Unzip downloaded file to webOS_TV_SDK\Emulator directory
  7. Now you can create shortcut for the new emulator. Just copy and modify shortcut for v.4.0.0 created by installer. Don't forget to modify working directory too.  Right machine id you can find in LG_webOS_TV_Emulator.bat
  8. If you installing web os SDK first time  you need to register emulator using vm_register.bat
  9. That's all folks! (c)

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Dhigufaru
      My TV LG 43LX761H model goes blank screen with screensaver after 1 hour while it is on web browser. 
      Anyone have any solution for this? I tried to update firmware but the software is not available in any of the LG TV Support Sites.
      Thank you. 
    • By Stephen Davies
      I have a 2020/21  LG Nano49 and a Humax 4000T Freeview box. My aerial lead goes into the Humax and then connects to the TV's aerial socket via the RF out on the Humax. All has been fine since buying the TV last December, until Saturday.....
      Suddenly the HD picture pixellated badly and then the 'no signal' screen came up. Trying to figure out what was happening, I found that I was only able to tune & access just a third of what I'd been able to before (and NO HD ones!) and the only way that I could both tune and access all through the TV, was to have the Humax box switched on. It didn't have to be selected in the inputs, just switched on. If I tried switching the box off, the HD channel being viewed, would disappear within a minute or so and the 'poor or no signal' screen would take its place, although I was still able to access some none HD channels.
      Isolating both the Humax box and the TV didn't produce any answers : the Humax tuned and displayed ALL the channels when its input was selected and when the aerial lead was removed from the box and plugged directly into the TV, no problem at all....ever channel able to be tuned and displayed.
      Even tried another identical Humax 4000T and had the same results.
      In conclusion, the TV tuner appears to work as it should when the aerial is connected directly to it and separately, the Humax box doesn't seem to have any issues when it's input is selected, but now, if I want to continue with having my Freeview recorder and TV connected, the ONLY way that I can have ALL the channels viewed through the the TV's input is to have the Humax box switched on all the time.
      Hope someone can throw some light on this issue, as I'm stuck......?
       
       
       
    • By lsaadeh1
      Hi all,
      I'm having issues with my lgtv and receiver (Sherwood RD-6506) when turning on my lgtv.
      If I unplug and replug my hdmi cable in it works again but won't start working on its own!
      I've tried disabling quickstart+.. not sure what else I can do...
      TV: OLED55B8STB
      Firmware: 05.40.26
    • By KJ-Analog
      No apps (Hulu, YouTube, Netflix, LG channels) will play content on LG Nano 9 after most recent software update. Any suggestions to fix without waiting for next update?
    • By Alex
      webOS TV SDK V1.2.0 Download Installer
       
      Download the proper installer. With the installer, you can choose whether to install with network installer or SDK package. Available packages:
       
      Windows 32-bit Installer_win32.zip (8.13M) Windows 64-bit Installer_win64.zip (7.52M) MacOS 64-bit Installer_maxosx.zip (7.38M) Linux 32-bit Installer_linux32.zip (7.94M) Linux 64-bit Installer_linux64.zip (7.59M)   SDK Package
       
      Download the proper SDK package. To use network installer, you don't need to download the SDK package. Available packages:
       
      Windows 32-bit webOS_SDK_win32.zip (1462.29M) Windows 64-bit webOS_SDK_win64.zip (1466.67M) MacOS 64-bit webOS_SDK_mac64.zip (1451.31M) Linux 32-bit webOS_SDK_linux32.zip (1463.35M) Linux 64-bit webOS_SDK_linux64.zip (1462.28M)  
      Please visit the LG site for complete .
       
      See the link hidden, please login to view for step-by-step instructions.

×
×
  • Create New...