Quantcast
Jump to content



  • Own an LG TV or webOS device? Join our Forum!

    Register now to gain access to our webOS user support forum. Once registered and logged in, you will be able to post a user to user support request topic to this site or reply to existing topics posted by other users. You can also take part in our other webOS user forums. You'll be able to customize your profile, receive reputation points, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more!

  • 0
ahandyandy@yahoo.com

Sound bar issues

Question

So I’ve got a problem with my soundbar and it’s connection with the TV. I’ve got the LG OLED tv and the LG sound bar with optical wire connection. Every time I put the tv into standby and turn it back on again later the sound bar goes from standby to on but no sound comes out. The only way I can make it interact is to switch the power off for the tv and sound bar. It then works fine until I turn the tv into standby again. Does anyone have any idea why this might be. TIA 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0
On 4/29/2019 at 1:25 AM, [email protected] said:

So I’ve got a problem with my soundbar and it’s connection with the TV. I’ve got the LG OLED tv and the LG sound bar with optical wire connection. Every time I put the tv into standby and turn it back on again later the sound bar goes from standby to on but no sound comes out. The only way I can make it interact is to switch the power off for the tv and sound bar. It then works fine until I turn the tv into standby again. Does anyone have any idea why this might be. TIA 

If your soundbar has and HDMI ARC port use that to connect to the tv, also turn on HDMI CEC / LG Simplink in settings.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Michelle van Asperen
      The Youtube app has been working fine until Friday 27th November.  Switched on as I do every day to see news, and have video but no sound. Did the usual switch off, unplug etc but still no sound Other apps work fine.
       I noticed there was an update to this app dated 22/11/2020 but my issue only started later. Have automatic updates "on".  Is this a buggy update?
    • By raspia
      Hello everyone.
      First of all sorry about my english.
      Since my  55´ SM8200PLA was updated to 5.00.02 version, every time I turn on the tv, ´ivi loading´ message appears, then gets into LG Content Store, and then shows ´This content is not available´ and hitting OK, goes back to my HDMI connection as per usual.
      Once the tv is showing programs, if I get into LG Store, everything is normal and works properly.
      How can I get rid of this annoying issue?
      My WebOS version is: 4.9.0-53902 and the running firmware is as mentioned above 5.00.02
      Thanks in advance.
      Regards
    • By Phil C
      How do I turn off screen when listening to music
    • By Derek Weselake (WEZ)
      Hey there,  I have had a  OLED55B6P for ten months and I love it but

      I have a problem all a sudden, just today it starts to show a black screen with fire works every minutes if I don't press a button on the remote.

      I have no eco mode on, no power save modes on, TV firmwire is up to date, and tried turning off on and on the tv.

      anyone know how to fix?
    • By Ehab Kshlan
      Dear users ,
      suddenly I faced a problem with shahid app specially with new series. Where the video stopped at anytime and you have to play it again .
      Do you have ideas?
      Thanks .


×
×
  • Create New...