Quantcast
Jump to content


C9 Update - 05.10.04 - Can no longer connect to Dolby


Recommended Posts



  • Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Good News!   LG Support answered me today. There is an update (05.10.15). It cannot be download over-the-air (yet). But from their website:  link hidden, please login to view 1. Downloa

LG needs to fix the broken Dolby Vision when connecting via an AVR. Seems that Pioneer issued an update. Connection Denon/Marantz is broken. @LG test your updates before pushing them to aTV. We do not

Just wanted to jump on and say I have the exact same issue: Apple TV 4K (2021) + LG C9 + webOS version 05.10.04 + Dolby Vision  It ends up in random and regular black flashes and the Dolby v

If you haven’t already contacted LG you should. The more that complain the faster they’ll fix it. The wheel that squeaks get the oil. My affected receiver is a Sony STRDH790 7.2 Channel AV Receiver. My LG TV looks like crap without Dolby Vision. I even complained to the President of LG, which you can through their website.

Link to post
Share on other sites

Same issue, but an interesting wrinkle with mine.  LG C9, same update as everyone and Dolby Vision is broken between my Apple TV 4K and Denon AVR.

what is interesting is Dolby Vision runs just fine between my Sony UHD player running through the same Denon to the same TV.  

So it has to be something specific to the LG and the Apple TV 4K (I have the 2021 Apple TV 4K by the way).

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, Gfeltner78 said:

Same issue, but an interesting wrinkle with mine.  LG C9, same update as everyone and Dolby Vision is broken between my Apple TV 4K and Denon AVR.

what is interesting is Dolby Vision runs just fine between my Sony UHD player running through the same Denon to the same TV.  

So it has to be something specific to the LG and the Apple TV 4K (I have the 2021 Apple TV 4K by the way).

Well shit.. like i said. Nvidia shield here.. so not specific. Works fine directly connected to my 77c9. But not working like it should while going through my Denon receiver.

Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, Gfeltner78 said:

Same issue, but an interesting wrinkle with mine.  LG C9, same update as everyone and Dolby Vision is broken between my Apple TV 4K and Denon AVR.

what is interesting is Dolby Vision runs just fine between my Sony UHD player running through the same Denon to the same TV.  

So it has to be something specific to the LG and the Apple TV 4K (I have the 2021 Apple TV 4K by the way).

Hi - Is your Sony output Dolby?

Link to post
Share on other sites

Opened a case today, 19-Jun-2021, with LG support. Some additional information:

- My setup:  internet <- cat5 -> Roku Ultra HDR 4K UHD  <- HDMI -> Denon AVR-S960H <- HDMI -> LG OLED

- I'd recommend using LG chat. Email results in typical "reset this, reset that". You'll need model and serial number of TV.  Email response from LG stated that chat is only open M-F. but someone did respond today (Saturday). Open cases!

- I had the LG rep add the link to this thread to the escalation ticket.

Link to post
Share on other sites

You may want to check this user post in the AVSFORUM:  

He said in a previous post LG is aware of the issues and is testing a fix now:  

link hidden, please login to view

The above user is credible.

FWIW:  When we started up our ATV4 > Denon > LG C9 system last night we were offered an update to an older Denon AVR-X3300W.   Firmware Version:  8700-4058-9140.  I updated to that version.  There was no information as to what was in it.  I suspect this is Denon's fix on their side.

Waiting now for LG's fix.

Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, RobNBill said:

Hi - Is your Sony output Dolby?

Yep, Dolby Vision, that is why it was notable to me.  Basically some places Dolby Vision is fine (my UHD player) and some not fine (Apple TV 4K).  
 

have not tried a disc in my PS5 or XSX, will try that later.

Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, Gfeltner78 said:

Yep, Dolby Vision, that is why it was notable to me.  Basically some places Dolby Vision is fine (my UHD player) and some not fine (Apple TV 4K).  
 

have not tried a disc in my PS5 or XSX, will try that later.

If I connect directly from the ATV4 to the LG - DV works fine.  Also, if I connect thru the Denon when it is in standby (Apple video is set as a pass thru to LG) DV works fine.  It's only when the Denon is on do I have an issue.

Link to post
Share on other sites

Rebooting ATV does not fix it. Look at your ATV video settings I be it is not set to DV.

I will say that the TV somehow switches to DV only when you watch DV formatted movies. Hulu an other non-DV content still looks like crap. Too dark and when you set it to Vivid it’s bright but distorted.

Link to post
Share on other sites

I updated my firmware to 5.10.04 on my 77C9 and now whenever I play Dolby Vision content on Netflix or HBO Max on my Nvidia Shield (2019) it is cycling between black screen and the image showing with the Dolby vision logo from the tv staying on. Connected through Denon x7200WA and was working fine for 17 months without an issue until their crappy software. As soon as they fix this I disconnect the TV from Internet as I only use it as a monitor.

 

Link to post
Share on other sites

I updated my firmware to 5.10.04 and now whenever I play Dolby Vision content on Netflix or HBO Max on my Nvidia Shield (2019) it it cycling between black screen and the image showing with the Dolby vision logo from the tv staying on. Denon x7200WA.

 

Who and how did they test this before rolling it out?  I knees I should, have gone with Sony. When they fix this I disconnect TV from Internet since I only use it as a monitor. I have automatic update disable, but they nag you every day to load the new version. 

Link to post
Share on other sites

For the folks that have a TV & AVR with both supporting eARC, connecting to the TV continues to provide lossless audio pass through to the AVR and of course DV.

I’m currently watching Nobody via Plex, which the audio is Dolby TrueHD with Dolby Atmos. My Denon X3600H is playing it without any issues.

Edit: I'm using the NVIDIA Shield 2019 Pro.

Edited by legends92
Added device info.
Link to post
Share on other sites
Rebooting ATV does not fix it. Look at your ATV video settings I be it is not set to DV.
I will say that the TV somehow switches to DV only when you watch DV formatted movies. Hulu an other non-DV content still looks like crap. Too dark and when you set it to Vivid it’s bright but distorted.

I’ve definitely got it set to Dolby Vision in the settings on Atv 4k (2021 box). And showing in the LG c9 picture settings as Dolby vision too.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Legion
      I just bought a OLEDG177PUA with what I assume is webos 6.  Why is there not a setting available for me to set the default home screen.... to the home screen?  I am constantly ending up on some random live LG TV channel, and having to wrestle it to go "back" to "home" by pressing the home button over and over.  At the very least let me easily switch to a gallery picture as a home screen option.  It's a gallery TV after all is it not?
      I haven't watched live TV since 2003. With all the app options on the home screen now, why on earth would I need to start now? Please enable a way to make live TV stop being the default. It was bad enough that I had to endure a static screen to constantly wrestle back out of to get to the home screen, but I'm not sure what's worse, static or Ancient Aliens. 🙄
       
      Also explain HBO Max. How do you guys have ancient aliens but not HBO Max?
    • By BHPOST
      My new gallery series OLED TV died after less than two months. For weeks now, I have been calling LG support for help. The have created multiple repair tickets, but they have not been to get a repair technician out to fix the problem.
      LG keeps trying to outsource the repair to 3rd party service companies. Does anyone know how I can find a local tech that works for LG to come out and fix it?
      If not, what recourse do I have?
      Thank you. 
    • By lgoledtv
      After updating to the latest web browser with new user interface on LG C9, subtitles on all streaming websites disappears every 2-3mins.
      Video continues to play without subs. The subtitles will re-appear if I move the magic remote but disappears again after 3mins.
      Should be a widespread issue as it's also happening on Youtube.com videos with subs. Un-related but Play/Stop button on magic remote also stop working on the new browser.
       
    • By Marko D
      Subtitles as well as all html elements beside video disappear on every website after 2 minutes. The only way to bring them back is to activate cursor with magic remote. This started happening around the beginning of July when new LG browser update rolled out. I managed to get around this by resetting TV to factory settings and evading browser update. This worked until 23rd of July when Web OS update came along . Thinking that problem might be solved i installed it. Turns out this update just integrated this browser error into the OS and now even after resetting to factory the problem cant be avoided. LG had just made the error which could be evaded by downgrading browser mandatory instead of fixing it. This is disgrace. If I had a company with 5 employees the update with error would have never entered circulation and even if it did I would not issue another update which would make error impossible to evade. LG has only billions of dollars and tens of thousands of employees and they do not notice such a major problem even after they have been informed by the users.
    • By Spraoí
      Recently bought an LG Smart TV in Ireland. 43Nano796NE .
       
      There is a button on the remote for Google assistant. Nothing happens when it is pressed. I downloaded the ThinQ app and have paired it to the TV and Google home assistant. I can turn on off the TV via Google and at best turn on Netflix via Google . Just wondering am I missing something else here given the button on the remote doesn't do anything? There is  also a buttonn for opening up Disney plus and that doesn't open up the app. The app button for Netflix and Prime does work. Maybe a first world problem only. Apps for Ireland are not great, would love to be able to download Virgin media player and All Four.







×
×
  • Create New...