Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    Register now to gain access to our webOS user support forum. Once registered and logged in, you will be able to post a user to user support request topic to this site or reply to existing topics posted by other users. You can also take part in our other webOS user forums. You'll be able to customize your profile, receive reputation points, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more!

Grumpy

HDMI ARC To Soundbar not working when turning on each morning

Recommended Posts

Oled55C9 tv and SL9YG soundbar connected via ARC HDMI. Works great. Switch on tv in morning and no tv sound through bar. Have to disconnect all tv/soundbar/btbox from mains elec and restart including BT YouView box startup (takes ages) and sound works ok again.

Changed soundbar and cables, checked all settings on tv. Absolutely delighted with tv and soundbar (when it works)

Any suggestions for a fix?

Share this post


Link to post
Share on other sites


I think it may the BT YouView set top box that is the problem, so have decided to switch to latest sky q box.  Also,  If I just switch off the soundbar at the wall and take plug out, the soundbar re boots and works ok, if I leave the tv and bt box switched on.

its very frustrating...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

For info after last post. There is nothing else connected to soundbar. Only the tv..

When it displays ARC on the soundbar there is no sound. Scroll through the remote and the tv sound comes on in USB display, Bluetooth display, then get no sound when  HDMI/optical/ARC is displayed. Pull out soundbar plug, it re boots again and works fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites


The same problem with de 55ub850 and the Bose-700 soundbar .

these week every day restart the TV and Bose than its word for that day . the next day the same problemn???

What is the problem here???

 

Today a reset of my Bose 700 and now NO music on my Surround speakers ????

Edited by Rik Scheltens

Share this post


Link to post
Share on other sites

Similar problem No sound coming from the SoundBar which is connected to ARC. After numerous trials with LG support, even changed the TV, I ascertained the following:

A connected device - Pace HD PVR (set-up-box) causes the arc sound to misbehave and no sound is sent to the SoundBar.

If you disconnect it, the arc and SoundBar work perfectly.

I bought a new ethernet HDMI cable to try and hopefully this will solve the problem.

No seems to understand and know why the Pace HD PVR causes this problem.

Hope this helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same issue with Bose 700 soundbar. Everything worked fine until about a week back but now every time I turn  on the TV, there is no output to soundbar via HDMI ARC.

I think a software update recently is probably the root cause of this issue. Can someone from LG acknowledge atleast this is a known issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had the same problem with my 55UB8500, fixed it by turning off "Auto Power Sync" in the Simplink menu. Your speaker system won't shut off when you turn off you tv, but it may have an auto shutoff, like my lg surround system does, and when you turn your tv back on it will turn on or wake up your sound system and connect with arc.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • Question: HDMI input audio pops

      I have  a UK6090PUA 55" SmartTV. All firmware and  WebOS software and is up to date. I have connected a Roku 2 and LG BP-M25 Bluray/DVD player to HDMI ports 1 and 2. I get an audio pop whenever content play starts on both the Roku and DVD player. If I use the WebOS apps there is no pop. First inkling is that the HDMI connection is the issue.  Has anyone experienced this and is there a fix? Honestly I like the Roku streaming apps better than the internal apps. Playback is

      in LG webOS Smart TV Questions

    • Question: Can't Switch Networks

      I bought LG smart tv last month. All this time i have been configuring my subscriptions on the device but even after following all the steps to unblock 9 now i am still unable to switch  between networks.  When i tried it gives me error screen, have a black screen and bounces back to the main menu. Any ideas what to do?

      in LG webOS Smart TV Questions

    • Question: This app will now restart to free up more memory

      This app will now restart to free up more memory.it is very annoying frequently .please advice me for the solution to fix it.

      in LG webOS Smart TV Questions

    • Question: LG UHD TV digital sound out popping noise problem

      Dear Readers,I've a strange issue that I've been struggling for a week. I bought an LG43UJ634V UHD TV and an LG LHB645N Home Theater in a Box system.I use HDMI ARC to connect the audio from the TV to receiver. LG has an option to chose between PCM or Auto at the Digital output settings.If I use the PCM option everything sounds great, but I don't have 5.1, only 2.1.And here comes the problem. When I choose Auto, 5.1 is on, sounds great but I have occasional popping noise (like when play something

      in LG webOS Smart TV Questions

    • Question: Launcher Bar missing Settings shortcuts (Tabs)

      When we first got the OLED55C9 TV four weeks ago all of the WebOS launcher tabs were showing in the launcher lust.  When rearranging the tabs they were deleted by clicking on the “x”.  Now  my “ Today tab, My Channel tab, Live TV, Smart Share, Screen Share, Device connector, Web Browser, and User Guide“  are all no longer listed in the Launcher Bar. We tried a Factory Reset which did not bring any of them back.  Anyone know if they are retrievable or gone forever?.   I know most  are just shortc

      in LG webOS Smart TV App Questions



×
×
  • Create New...