Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    Register now to gain access to our webOS user support forum. Once registered and logged in, you will be able to post a user to user support request topic to this site or reply to existing topics posted by other users. You can also take part in our other webOS user forums. You'll be able to customize your profile, receive reputation points, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more!

Question

Since last update,we have had a problem with not being able to connect tv first to our WiFi and then after resetting our modem,etc. It now says WiFi is turned off. Have done a reset but didn’t help also had the annoying message about something being disconnected until I put in store mode. Our model is 55UJ6300. It seems a lot of people are having this problem. Does anyone have any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

10 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

It's tough to troubleshoot WiFi issues.   There could be several reasons and not just one single fix.    My LG TV is an older model and had a few issues years ago with connecting to WiFi.    Here's a few dumb scenarios that could have an impact.   1.  Is your modem located in different room?   2.   If you reset your modem, sometimes it will take minutes for it to fully reset (hence, will not detect your WiFi /  says it is disconnected).   3.   Weak/lost signal from your internet provider outside of your home (which can occur during high-traffic time of day over cable lines or their tech problems).    The only thing I suggest is to power off the TV.   Then, pull the power cord on the router-modem/then plug it in again.   Wait for as long as 10 mins for the modem to reboot (sounds like a long time, but just to be certain it has fully rebooted).    Power on the TV,  then go to the TV's settings menu for Network.   Choose Wi-Fi Connection and look for the name of your router/modem, select it and enter the password.    I would avoid putting the TV into Home|Store Mode until you determine if this works at all.    Store Mode has nothing to do with saving your Wi-Fi settings.   That's it!   Also, consider if your router-modem may need to be replaced.   Good luck!   

Share this post


Link to post
Share on other sites


  • 0

Hi,

Add to the list of possibilities:

Are you running on 2.4GHz or 5GHz WiFi?  If it is 2.4GHz then there are a multitude of things that can affect it from cordless house phones to microwave ovens.

Channel overlap.  Do you have neighbours close by?  If so their WiFi could be interfering with yours by using the same channel (between 1 & 15 depending on your country), there are plenty of apps for your mobile device to check this problem out.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I had done all of the things you had suggested before and unfortunately none of it worked. The reason I have in store mode is so we don’t have the annoying message that something is disconnected constantly appearing on the screen. We know it’s not the router as when I hooked up an amazon fire stick it worked fine. Thanks for your input.

Share this post


Link to post
Share on other sites


  • 0

It is easier for us to use an Amazon Fire Stick which works fine when attached to the tv then to hook up the Ethernet. Our router is in another room and since we have a phone modem  it’s too complicated to move it all. I checked here to see if there was something I had missed. Since it says the WiFi is off. Thanks for your input.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Good luck. I'm betting there's an issue with the TV - this problem is all over the forum. I can't get the wifi to work - I'm using ethernet. I'm also constantly getting that damned pop up about network devices being disconnected, then reconnected. This is an LG issue and for anyone in their support team to suggest otherwise is denying what is clearly an LG problem. Time for LG to step up and deliver a little customer service.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

The way I got rid of the annoying message was to go to store mode. Go to settings,general scroll down and it will allow you to go to mode and you can turn off things in store mode. The picture is brighter. The message is gone though.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • Question: Pop up messages on TV:wired LAN disconnected, then Network connected

      For the past few months I am getting intermittent pop up messages on my TV. 1st one says Wired LAN disconnected, then another message pops up and says Network connected. I have been calling my cable carrier Spectrum and Techs have been here and can't find problem. Also I went to check my wifi on my TV and my user name and connections aren't showing up all of a sudden. This TV was just purchased May 2017. What is going on and how to resolve!!

      in LG webOS Smart TV App Questions

    • Question: Annoying pop-up messages on my lg 49sj800v smart tv

      I have owned this tv for a year and pleased with it ... until about a month ago. I now have constant repetitive messages in top right hand corner of screen saying 'Unknown device disconnected' or 'wired network is connected' or wired lan cable is connected' and it's driving me crazy. I have tried the lg live chat technical support and they were not aware of the issue but I've seen the same problem discussed on US forums and here too. Nobody seems to be able to have a solution. I have unplugged all external stuff - Virgin V6 box, Wii, wired internet, etc and it still happens. Help!!

      in LG webOS Smart TV Questions

    • Question: Audio problem while using set top box

      While using set top box, the voice are not clear and only music is heard clearly, it would be better if a manual equalizer is there rather than the already preset equalizer like cinema mode, clearvoice etcetc which doesnt serve the problem

      in LG webOS Smart TV Questions

    • Question: Player problem

      I used to cast from ace stream directly to my UJ6300 and I had no problems until a few days ago when the TV got an update for WebOS 3.7 I think. Now whenever I try to cast to the TV it just shows a black screen on the "Web App Viewer" app, I was wondering if maybe I could set a different player as default player when streaming from my phone instead of the Web App Viewer, as when I play from other sources it starts the "Photo&Video" player.  Otherwise I think I would have to downgrade the OS to the previous stable version.  Anyone else having this problem? 

      in LG webOS Smart TV Questions

    • Question: EPG problem

      I' just bought a 65UK6750PLD and updated to Software_File(Version_04.10.30). When using the EPG on either freeview or Freesat, I cannot select the program I want to watch, or the channel I want to change to. Pressing the OK button on the standard IR remote, the Magic remote or the android app does nothing unless I unplug the TV and restart it.  The OK button works under all other conditions. Anyone know of a permanent fix?  Thanks for any help. 

      in LG webOS Smart TV Questions



×