Quantcast
Jump to content


Popup messages: Wired Lan cable disconnected / Wired network is connected


Recommended Posts

  • 2 months later...


  • Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

I recently updated the firmware on my  LG43UH610V.  Now I constantly get "Wired Lan cable disconnected" / "Wired network is connected" messages even while watching a video file from my NAS. The TV is

We purchased and LG UHD SmartTV with WebOS at end of July 2018.  The following messages continuously alternate re. the Wired Ethernet connection whenever the LAN cable is plugged in, i.e.  "Wired netw

I also have this same issue. Anyone has a solution?

Posted Images

Hello. I was able to solve this problem. In my case, I believe the messages were caused because I was using a switch, which sends data to the TV in “bite-size“ packages. The TV intermittently interpreted the gap between “bites” as a lost connection and generated the error message. I eliminated the issue by unplugging the ethernet and relying solely on Wi-Fi. (I guess I could also eliminate the issue by plugging the TVs ethernet port directly to the router or modem and not through a switch). I hope this works for you. Good luck.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
On 4/17/2020 at 1:40 PM, Phil619 said:

Hello. I was able to solve this problem. In my case, I believe the messages were caused because I was using a switch, which sends data to the TV in “bite-size“ packages. The TV intermittently interpreted the gap between “bites” as a lost connection and generated the error message. I eliminated the issue by unplugging the ethernet and relying solely on Wi-Fi. (I guess I could also eliminate the issue by plugging the TVs ethernet port directly to the router or modem and not through a switch). I hope this works for you. Good luck.

I'm using a TP-Link AV600 powerlan repeater with lan port, tryed today to connect by cable directly to the router, the connect/disconnect problem is still there.

I have also the wifi setting disabled,no way to enable wifi... I'm reading about hardware connection problems, but I think could be a software problem.

Any LG rappresentative is reading here? Any new firmware to fix this terrible bug????

LG 55UH605V - firmware 05.30.85

Link to post
Share on other sites

POS LG TV ... hey LG fix the problem WHICH IS A COMMON PROBLEM JUST AFTER THE TV GOES OFF WARRANTY.  I have tried all the LG fix propaganda but it ndoes not work.  Now I have to adjust the sound sync frequently.  Furthermore the option to connect to WiFi is not shown.  I am fed up having bought an expensive TV.  If you do nit correct the COMMON PROBLEM, I will file a class action lawsuit to address the matter.

Link to post
Share on other sites

I have been having same problems with my wifi disconnecting but no issues with other devices on same wifi. We just wired it directly to a router but reading all of your issues I do not think it will solve the problem.  

I also have issues with my tv sound, we have to run the sound test everytime we turn on TV to get sound.  Please fix!!!!

model-   75UJ6470-UC

WebOS TV version 3.8.0-61208

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

I had this issue for a while... it started off with the mouse pointer not working... then youtube video stutter and the popup coming up on and off more and more frequent. I had the TV wired through a 1 Meter cat5e cable to Dlink Gigabit Switch which is then connected through a 10Meter cat5e cable to the Router. I changed the switch to a TPLink unmanaged Pro switch and toggled the port to 100MF and it was alleviating the issue for a while before it get bad again. Then I swap out the 1Meter cable from a CAT5e to CAT6 and surprisingly, the problem goes away. It looks like the cable might have gotten bad over time.

Link to post
Share on other sites

I have had the pop up “lan disconnected” message for a long time now. I finally called LG customer service and got through to a human being. I explained the land disconnect pop-up and also that the Wi-Fi menu is unable to be enabled. The technician had me go through some troubleshooting steps and put me on hold. The technician came back and asked if I would like to have a free service call to have the TV repaired. I said sure send a guy out. I’ll let you guys know what happens.

UPDATE!

There is a service bulletin regarding this problem and a free fix program. The local technician texted me to confirm model number and serial number. Parts have been ordered and the appointment has been set. 

Edited by Badblackdog
Update
Link to post
Share on other sites

I have this same behavior now On my OLED55B6P. The only things that have changed:

1. Verizon replaced my optical network terminal for my Fios service.

2. I updated my TV’s firmware  

I can’t correlate the timing to one vs the other since the error messages about disconnection/reconnection aren’t always there. But since you’re all having the problem too, it seems like it must be some issue with LG’s firmware. 

Everything else in my networking, wiring, routers, etc. have been unchanged for years.

(Some Side rants)
With the most recent firmware update, my Simplink functionality stopped working. I can’t get my LG DVD player and audio system to turn on when I switch to my TV optical output. I requested LG support multiple times on the Simplink issue and have not heard anything. It’s very frustrating. 

With the update prior to that, my smart apps have started crashing far more often than they used to. 

And the damn Disney+ app, unlike every other app, refuses to let me do a zoom to avoid letter boxing on 16:9 movies. It zooms but then letter boxing remains unchanged. Mind boggling. 
(End side rants)

Also, I tried a factory reset of the TV. It didn’t fix any of these issues. 

This is my third LG Flatscreen TV. If this stuff can’t get resolved, it will likely be my last. 

Link to post
Share on other sites
On 5/29/2020 at 9:20 AM, Badblackdog said:

I have had the pop up “lan disconnected” message for a long time now. I finally called LG customer service and got through to a human being. I explained the land disconnect pop-up and also that the Wi-Fi menu is unable to be enabled. The technician had me go through some troubleshooting steps and put me on hold. The technician came back and asked if I would like to have a free service call to have the TV repaired. I said sure send a guy out. I’ll let you guys know what happens.

UPDATE!

There is a service bulletin regarding this problem and a free fix program. The local technician texted me to confirm model number and serial number. Parts have been ordered and the appointment has been set. 

Please circulate the service bulletin number and name. Thx. 

Link to post
Share on other sites

Hello everyone, 

I am facing the same issue as wired lan disconnected pop up message appearing every 5 min. This disconnects my netflix and i have to go back and start again. It is very annoying.  My LG tv model is 43UJ6200 . The wireless stopped working altogether so I am using ethernet cable.

I have circled back with internet provider and netflix team, both mentioned connections from their side is fine.  Now I m stuck with this issue.

Has anyone got their issue resolved?  My tv is out of warranty now, so I don't want to call a technician if its of no use. I have already changed motherboard a year back.

Please let me know if anyone got this fixed. Any help is appreciated. 

 

Thanks so much!

Regards, AV

Link to post
Share on other sites

A technician came to the house today and repaired the TV. Unfortunately, I was not here so I don’t know what he did. This was all a result of me calling into LG tech-support and explaining the problem. LG Tech Support acknowledged that it was a known problem and initiated a local contractor to come out and replace a part in the TV.  So far so good after the repair

Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, Badblackdog said:

A technician came to the house today and repaired the TV. Unfortunately, I was not here so I don’t know what he did. This was all a result of me calling into LG tech-support and explaining the problem. LG Tech Support acknowledged that it was a known problem and initiated a local contractor to come out and replace a part in the TV.  So far so good after the repair

Maybe call the technician/company and ask for a description of the work and part replaced?

Link to post
Share on other sites
56 minutes ago, Badblackdog said:

A technician came to the house today and repaired the TV. Unfortunately, I was not here so I don’t know what he did. This was all a result of me calling into LG tech-support and explaining the problem. LG Tech Support acknowledged that it was a known problem and initiated a local contractor to come out and replace a part in the TV.  So far so good after the repair

Hello,

You mentioned that its a known issue and you were offered free service.  Is your tv still under warranty?  My warranty for the tv has expired so I wonder if they give me free service.  Do you have any data or evidence where it says that its a known issue? May b that might help me claim the technician charges. 

Also, it would be helpful to know what they did to rectify the issue. I am assuming its hardware related.

Thank you!

 

Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Anu said:

Hello everyone, 

I am facing the same issue as wired lan disconnected pop up message appearing every 5 min. This disconnects my netflix and i have to go back and start again. It is very annoying.  My LG tv model is 43UJ6200 . The wireless stopped working altogether so I am using ethernet cable.

I have circled back with internet provider and netflix team, both mentioned connections from their side is fine.  Now I m stuck with this issue.

Has anyone got their issue resolved?  My tv is out of warranty now, so I don't want to call a technician if its of no use. I have already changed motherboard a year back.

Please let me know if anyone got this fixed. Any help is appreciated. 

 

Thanks so much!

Regards, AV

Hi Does the tv say short of memory and needs to restart?

Link to post
Share on other sites
31 minutes ago, [email protected] said:

Mine did but I found the answer on another post,

By the way mine also has the "lan not connected "messages also wireless network will not turn on?

Yes , the wireless shows switched off and sometimes shows few network but doesn't connect.  Did you get this resolved?  

Link to post
Share on other sites
31 minutes ago, [email protected] said:

Mine did but I found the answer on another post,

By the way mine also has the "lan not connected "messages also wireless network will not turn on?

Yes , the wireless shows switched off and sometimes shows few network but doesn't connect.  Did you get this resolved?  

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By majorusa
      Please post here firmware number for your WebOS set including your country or the country where you downloaded the firmware and the model of your tv set:
      - 3.23.24 - Romania- 47LB730v
      - 3.23.34 - Romania -47LB730v - 21.08.2014 by USB
      - 4.30.09 - Romania - 47LB730v - 29.08.2014 - OTA
    • By marshall007
      hello
      i have a LG55UN7440 .it's uae/africa version....it doesn't have alexa and a bunch of stuff...i wanted to know if i can replace the firmware with un7300 since they are basically the same thing ...without bricking my TV through the usb upgrade option
       
      thanks
       
    • By ccorreia
      We need DS Video app for Sinology NAS. samsung already has it.
       
    • By Kuriko
      Hey, I have 3 NAS (DLNA) successfully connected to my OLED65C97LA since months and from one day to another all three have the same issue. So I must be a bug in LG TV? But I do not know what to do?
      - I can click on all 3 DLNA and its open a choice box for "music" or "image and video".
      - Click on all 3 DLNA for "music" and I get access to this DLNA and see my music files and can play it.
      - Click on all 3 DLNA für "image and video" and I get now only a black screen. I can move the cursor and open menus, but DLNA is black.
      Am I the only one with this problem?
    • By RichardD
      Hi,
      My problem if finding out how to pop iup a small (DVE) window somewhere over the main window.
        For example.   When HDMI-1 is selected, I want to display HDMI-2 in a small window somewhere on top of the original (HDMI-1) screen.
      is anyone able to tell me if the SDK support this function?   I would ideally like to control it via a Rasberry Pi.
      Thanks in advance







×
×
  • Create New...